Christmas Quiz 2010-Kids | Christmas Trivia Questions Answers | Card

Christmas Trivia Questions Answers | Christmas Quiz 2010-Kids | Card Quiz

1).Christmas or Christmas Day is a holiday observed generally on ---------------?


2).Christmas was the actual date on which----------was born?


3).What native language would Jesus Christ have spoken ?


4).Turkey is eaten for Christmas dinner in many places all over the world. In which country did this practice start?


5).In Australia, North and South America, and Europe, it is traditional to decorate the outside of houses with lights and sometimes with illuminated sleighs, snowmen, and other Christmas figures,what is it?


6).Completely secular Christmas seasonal songs emerged in the late ------------?


7).Which U. S. President insisted on putting lit candles on the White House Christmas tree, even though it was a fire hazard?


8).A Christmas card is a greeting card sent as part of the traditional celebration of------------?


9).A "stollen" is a German variety of which Christmas sweet treat?


10).In the movie 'Home Alone', Macaulay Culkin plays a boy who is accidentally left alone at Christmas. What is the name of this character?

ANSWERS:-
1).December 25 2).Jesus 3).Aramaic 4).U.S.A 5 ).Christmas tree 6 ).18th century 7).Franklin Delano Roosevelt 8).Christmas 9).Fruit cake 10). Kevin

Acer DUAL SCREEN LAPTOP Configuration | LATEST DUAL SCREEN LAPTOP | NEW \IMAGES\LAUNCHED

Acer has launched DUAL SCREENS LAPTOP


Acer has launched DUAL SCREENS LAPTOP , I think its two screen idea will be very popular in future. Acer laptop/computer with two touch screens is great. The new dual-screen laptop Configuration has two 14 inch displays, including one in place of a traditional keyboard and second screen as traditional screen. Its new screen which is replaced with keyboard place is touchscreen it will be used as a keyboard also. one screen can be watch a video or surf the web, chat etc, and the other to write an email or edit photos etc. so it will be very useful.

Acer Dual Screen Laptop Configuration


Currently it goes on sale in Britain Jan 8, will cost 1,499 pounds. The device uses Intel Core i5 processors, and a minimum of 4GB memory and up to 750GB hard drive.
*two 14 inch displays

ASIAN GAMES 2010 OBJECTIVE TYPE QUESTIONS | MULTIPLE CHOICE QUESTIONS Related to ASIAD 2010 | WIKI | QUIZ

Hi friends here is part I of "MULTIPLE CHOICE QUESTIONS Related to ASIAD 2010/ ASIAN GAMES 2010 OBJECTIVE TYPE QUESTIONS Objective Type Questions Asian games 2010 trivia questions Asian Games 2010 wiki" Relate to Asian games 2010

ASIAN GAMES 2010-I OBJECTIVE TYPE QUESTIONS


1). -------------------was announced as the first host city of the Asian Games?
A. Tokyo, Japan
B. New Delhi, India.
C. Jakarta, Indonesia
D. Hiroshima, Japan

2). The first Asian/Asiad Games were then held in New Delhi/India in ------------?
A.1910
B. 1935
C. 1951
D. 1966

3). Commonwealth Games are held in every?
A. 1 year
B. 3year
C. 2 year
D. 4 year.


4). Asian Games 2010 will be held between?
A. November 5–17
B. November 12–27
C. November 15–28
D. November 16–29

5). The 2010 Asian Games, also known as the------------------?
A. X Asiad.
B. XVII Asiad.
C. XVI Asiad.
D. XIII Asiad.

6). How many Nations/Countries taking part in Asian Games 2010?
A. 35 Nations
B. 46 Nations
C. 43 Nations
D. 45 Nations


7). How many Sports include in Asian Games 2010?
A. 42 Sports
B. 43 Sports
C. 49 Sports
D. 50 Sports

8). How many Athletes/player taking part in Asian Games 2010?
A. 8701 Players
B. 7704 Players
C. 9789 Players
D. 9704 Players

9). Which country hosted previous (2006) Asian Games games?
A. Bangkok, Thailand(December 1–15)
B. Doha, Qatar(December 1–15)
C. Seoul, South Korea(December 1–15)
D. Tehran, Iran(December 1–15)

10). Which country hosted (2010) Asian Games games?
A. Guangzhou, China(November 12–27)
B. Tehran, Iran(November 12–27)
C. New Delhi, India(November 12–27)
D. Tokyo, Japan(November 12–27)


Answers:-
1). New Delhi, India 2). 1951 3). 4 year 4). November 12–27 5). XVI Asiad. 6). 45 Nations 7). 42 Sports 8).9704 Players 9). Doha, Qatar(December 1–15) 10). Guangzhou, China(November 12–27)

Must Read


CWG 2010 Related Questions Answer - I
CWG 2010 Related Questions Answer - II
CWG 2010 Related Questions Answer - III (shooting)
CWG 2010 Related Questions Answer - IV

CWG 2010 INDIAN GOLD MEDAL WINNERS LIST
CWG 2010 INDIAN SILVER MEDAL WINNERS LIST
CWG 2010 INDIAN BRONZE MEDAL WINNERS LIST

SHOOTING-2010 CWG RELATED QUESTION ANSWER | COMMONWEALTH GAMES 2010 DELHI | SPORTS GK | WINNERS

COMMONWEALTH GAMES 2010 DELHI | SHOOTING - 2010 CWG RELATED QUESTION ANSWER | SPORTS GK | WINNERS


CWG 2010-III


Hi friends there is CWG 2010 Shooting related questions answer/CWG-2010 Shooting GK is ready for you. Shooting sports is play best part for India for collect Medals.
Who got the Gold medal in CWG 2010 10 miter air rifle by defeating Olympic champion Abhinav Bindra?
Shooting CWG 2010 Answer:- Gagan Narang

Who won Gold medal in CWG 2010 for the 25-meter center fire pistol in men group?
Shooting CWG 2010 Answer:- Harpreet Singh and Vijay Kumar

Who won Gold medal in CWG 2010 for the 25-meter center fire pistol in men single?
Shooting CWG 2010 Answer:- Harpreet Singh

Winner of Silver medal in CWG 2010 for the 25-meter center fire pistol in men?
Shooting CWG 2010 Answer:- Vijay Kumar

Winner of Gold medal in CWG 2010 for Shooting: 50 meter rifle 3 positions (3x40 shots) Men doubles?
Gagan Narang and Emran

In men double of Shooting CWG 2010 who won the Gold medal for 10-meter air rifle?
Gurpreet and Omkar

Who won Gold medal in CWG 2010 for Shooting-sport: 50 meter rifle 3 positions (3x40 shots) Men single?
Gagan Narang

Who won Gold medal for the 25-meter pistol in women's pair?
Anisha Syeed- Rahi Sarnobat

Which sports women won Gold medal for the 25-meter pistol in women's single?
Anisha Syeed


Who won the second gold medal for India in CWG-2010 Delhi?
The women's pair of Rahi Sarnobat and Anisa Sayyed gave the second gold with their sterling performance in the 25m pistol pairs event with a championship record of 1156 points.

CWG 2010 Related Questions Answer - I
CWG 2010 Related Questions Answer - II
CWG 2010 Related Questions Answer - III (shooting)
CWG 2010 Related Questions Answer - IV

CWG 2010 INDIAN GOLD MEDAL WINNERS LIST
CWG 2010 INDIAN SILVER MEDAL WINNERS LIST
CWG 2010 INDIAN BRONZE MEDAL WINNERS LIST

KBC 4 Quiz Question Detail KBC 4 Questions List KBC Question & Answers KBC 2010 Quiz

Hi KBC 4 Questions Quiz is ready for you. it is Latest quiz for KBC 4 2010.
Play this KBC Online quiz.


Question: Which State in India is the largest producer of Soyabean?
1) Rajasthan
2) Gujarat
3) Uttar Pradesh
4) Madhya Pradesh

Question: The western ghats in Maharashtra is known as…?
1) Nilgiris
2) Sahyadris
3) Cardamon Hills
4) Annamalai

Question: Which of these Cities located in the state of Gujarat is famous for zari production?
1) Surat
2) Rajkot
3) Surendranagar
4) Ahmedabad

Question: On which riverbank is Goa located?
1) Ganga
2) Mandovi
3) Gomati
4) Sabarmati

Question: Which state is known as India’s Spice Garden…?
1) Kerala
2) Karnataka
3) Bihar
4) Uttaranchal

Question: Where is Fort William located ?
1) Chennai
2) Goa
3) Kolkata
4) Mysore

Question: Name this Indian Tennis player who has turned Hollywood filmmaker?
1) Leander Paes
2) Mahesh Bhupathi
3) Vijay Amritraj
4) Ashok Amritraj

Question: Thumba in Kerala is famous because…?
1) It has several industries
2) It is a rocket launching station
3) It is a harbour
4) It has an international airport

Question: Sishu is the literary work of which Indian author?
1) Vikram Seth
2) Jawaharlal Nehru
3) Rabindranath Tagore
4) Arundhati Roy

Question: Which of these places grow apples in abundance?
1) Manali
2) Leh
3) Ooty
4) Kodaikanal

Question: Which Indian city manufactured balls for the World Cup Football?
1) Ludhiana
2) Mumbai
3) Jalandhar
4) Chennai

Put your Answers as a Comment.
KBC 4 Registration Process

89.3 The Current Playlist?KCMP | 89.3 The Current | Message

Hi friends one interesting question for you.
What is the other name of KCMP 89.3 FM?

You should hear about 89.3 The Current Playlist?















Answer is:-Heading of this Post Means (89.3 the current)
yes 89.3 FM Radio is also know as 89.3 the current

Commonwealth games 2010 GK questions | General Knowledge Questions Related to CWG 2010

Commonwealth games 2010 GK questions | CWG General Knowledge Questions with Answers | CWG 2010 Related Records
Hi Friends Commonwealth Games 2010 GK questions is ready for you. It will be in bunch of questions. Every part will contain 15 questions related to CWG 2010 Trivia ( Commonwealth games 2010). It is Part-II for you. Soon you will got other part of CWG 2010 GK Questions - Answers.
Thanks in advance for your comments.

For Read

CWG 2010 General Knowledge Questions -I

Click here (1-15)
For Read

CWG 2010 General Knowledge Questions -II

Click here (16-30)

Current Home Loan Rates | Loan Related Discussion

Interest Rates for Home/Study Loans depend on the loan amount you are looking for, the purpose and your individual profile. As you know interest rates are increase or decrease on the bases of current situation. But as we also know that current world is competition world for worlds banks and also for every field. So on the latest date banks providing cheapest loans with many offers for take there customer attention. Also, it is important to understand that the type of interest rate may also vary. The three most commonly offered interest rate types are:

* Floating interest rate
* Fixed interest rate
* Mixed interest rate
Give your idea about home loan by put comments.

General knowledge 2010 | 2010 general knowledge questions and answers free

General knowledge 2010 - I


Hi Friends here 2010 General Knowledge Question Answer ready for you. All Question is based on 2010 events/issues. So take these Latest GK trivia questions 2010 free quiz enjoy. It is also very good question for school kids/children of grade 9-10. This GK 2010 contain both easy and hard questions. So start play quiz.
1.)IIFA Awards 2011 to be held in ………?

2.) Which Cricketer won first ever LG ICC People’s Choice Award -2010?

3.) Who got Captain of Test team of the year LG ICC Award -2010?

4.) Most costly city of India is….?

5.) Which city announced as world fashion city?

6.) How many countries include in G-15?

7.) Which Indian player has been chosen as most famous player of Commonwealth 2010?

8.) Who got Mahatma Gandhi Peace Award (shanti puraskar) 2010?

9.) Which Indian movie is nominated for 2011 Oscar Award?

10.) The famous Hollywood actress …………….. is converted her religion to Hinduism and yes this is the biggest news over web according to Google.com, the search provider.

11.) ……………become the sixth country for sign civil nuclear deal with India?

12.) Who won Rajiv Gandhi Khel Ratna Award of 2010?

13.) Who is the writer of “You can Sell” book?

14.) India’s seventh super computer name is ……………?

15.) Limca Book of Records Celebrates ……………..Glorious Years?








Answers:-
1). Greater Toronto area of Canada 2). Sachin Tendulkar 3). MS Dhoni 4). Delhi 5). New York 6). 18 7). Sushil Kumar Solanki (सुशील कुमार) 8). Premier Brumby 9). Aamir Khan's movie Peepli Live 10). Julia Roberts 11). Canada 12 ). Shina Nehwal 13). Shiv Khera14). Annapurna 15). Twenty One

Rajiv Gandhi Khel Ratan Award 2010 winner | 2010 Rajiv Gandhi Khel Ratan Puraskar 2010

The Rajiv Gandhi Khel Ratna award/puraskar 2010 (RGKR) is India’s highest honour awarded to a sportsperson for his or her achievements. The words "Khel Ratna" literally translate to "Sports Gem" in English. The award is named after the late Rajiv Gandhi, former Prime Minister of India. It carries a medal, a scroll of honour and a substantial cash component. Rajiv Gandhi Khel Ratna Awardees.

Who won Rajiv Gandhi Khel Ratna Award of 2010?

Saina Nehwal receives Rajiv Gandhi Khel Ratna on November 08, 2010 from Gill.
Dr M.S. Gill, Union Minister for Youth Affairs & Sports gave away Rajiv Gandhi Khel Ratna Award for the year 2010 to Ms. Saina Nehwal at a simple ceremony here today.

Click here for see complete list of Rajiv Gandhi Khel Ratna Awardees.

Disclaimer:

Disclaimer:-
The author of this blog doesn't claim ownership of all photos posted on this site. If the respective copyright owners wish for their photos to be taken down, feel free to leave a comment and these will be taken down immediately.

Nobel Prize 2010 Physiology/Medicine 2010 Nobel Prize Winner

Nobel Prize 2010 Physiology/Medicine.
Nobel Prize 2010 Physiology/Medicine
The Nobel Prize 2010 for Physiology or Medicine was awarded to Robert G Edwards.
Robert G Edwards was awarded the Nobel Prize for medicine for his work ‘In Vitro Fertilization (IVF)’.
Robert G Edwards started work on In Vitro Fertilization (IVF) as early as 1950. Due to his efforts and hard work, world’s first test tube baby was born during 1978. And after that he and his team improved the process further and made it available to all.
Due to his efforts he got Nobel Prize as it is every one dream to got Nobel Prize. So by his hard work his dream became true.
Robert G Edwards is currently professor at the University of Cambridge.

Related Posts:-
Nobel Prize 2010 Physiology Winner List
Nobel Prize 2010 Physics Winner List
Nobel Prize 2010 Chemistry Winner List
Nobel Prize 2010 for Peace Winner List
Nobel Prize economics 2010 Winner List

Nobel Prize 2010 in Physics, 2010 Nobel Prize Winner

Nobel Prize 2010 in Physics
Nobel Prize 2010 in Physics
The Nobel Prize in Physics 2010 was awarded jointly to Andre Geim and Konstantin Novoselov for groundbreaking experiments regarding the two-dimensional material grapheme.
Andre and Novoselov discovered that Graphine has many interesting properties. It is as good a conductor as copper. It is the best conductor of heat as of now. It is completely transparent and yet, it does not allow the thinnest gas Helium through it.
So they was awarded by Nobel Prize of Physics.

Related Posts:-
Nobel Prize 2010 Physiology Winner List
Nobel Prize 2010 Physics Winner List
Nobel Prize 2010 Chemistry Winner List
Nobel Prize 2010 for Peace Winner List
Nobel Prize economics 2010 Winner List

Nobel Prize 2010 Chemistry , 2010 Nobel Prize Winner

Nobel Prize 2010 Chemistry /2010 Nobel Prize Winner

The Nobel Prize in Chemistry 2010 was awarded jointly to Richard F. Heck, Ei-ichi Negishi and Akira Suzuki.
They were awarded by Nobel Prize in Chemistry (2010) for palladium-catalyzed cross couplings in organic synthesis.

Related Posts:-
Nobel Prize 2010 Physiology Winner List
Nobel Prize 2010 Physics Winner List
Nobel Prize 2010 Chemistry Winner List
Nobel Prize 2010 for Peace Winner List
Nobel Prize economics 2010 Winner List

Nobel Prize 2010 for Peace / 2010 Nobel Prize Winner

Nobel Prize 2010 for Peace
Nobel Prize 2010 for Peace
The Nobel Prize in Peace 2010 was awarded to Liu Xiaobo for his long and non-violent struggle for fundamental human rights in China.

Related Posts:-
Nobel Prize 2010 Physiology Winner List
Nobel Prize 2010 Physics Winner List
Nobel Prize 2010 Chemistry Winner List
Nobel Prize 2010 for Peace Winner List
Nobel Prize economics 2010 Winner List

Nobel prize economics 2010 | Nobel Prize winner List

Nobel prize in economics 2010
Nobel prize in economics 2010
The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2010 was awarded jointly to Peter A. Diamond, Dale T. Mortensen and Christopher A. Pissarides.
They were awarded Nobel Prize in economics for their analysis of markets with search frictions.
Related Posts:-
Nobel Prize 2010 Physiology Winner List
Nobel Prize 2010 Physics Winner List
Nobel Prize 2010 Chemistry Winner List
Nobel Prize 2010 for Peace Winner List
Nobel Prize economics 2010 Winner List

Asian Games 2010 Indian Medal Tally/Medal Status | Indian Medal Winners List| Asiad Games 2010

Asian Games 2010 India Medal Tally/Medal Status Table - Indian Medal Tally
India in Asian Games 2010, participating almost all games in Asiad 2010. There are 476 events in 42 sports and 45 nations are participating. The Asiad 2010 hosted by China at Guangzhou
Indian Medal Winners List

Asian Games 2010 China Indian Medal Tally Summary



GoldSilverBronzeTotal
14173364

Click here to see complete Medal Tally.

Must Read


CWG 2010 Related Questions Answer - I
CWG 2010 Related Questions Answer - II
CWG 2010 Related Questions Answer - III (shooting)
CWG 2010 Related Questions Answer - IV

CWG 2010 INDIAN GOLD MEDAL WINNERS LIST
CWG 2010 INDIAN SILVER MEDAL WINNERS LIST
CWG 2010 INDIAN BRONZE MEDAL WINNERS LIST

Asian Games 2010 Medal Tally | China | Country Wise | Gold | Silvery | Indian Medal Winners

Asian Games 2010 Medal Tally And Status (Country wise)
Asian Games 2010 is hosted by China at Guangzhou. Here the Asian Games 2010 Medal tally given by country wise. Asian Games 2010 is scheduled from 12 November 2010 to 27 November 2010. There are 45 Nations participating this big Games. Approximately 54 sport events are held in this Games.Asian Games 2010 Medal Tally and Asian Games 2010 Live Streaming Scores, Highlights can be checked below from the official website of Guangzhou at www.gz2010.cn.Here you can see the Asian Games 2010 Medal winners list country wise. Winners list will update daily.
You will got the Latest news about Asian Games 2010/ Asiad Games 2010

S.No.CountryGoldSilverBronzeTotal
1China19911998416
2South Korea766591232
3Japan487494216
4Iran20142559
5Kazakhstan18233879
6India14173364
7Chinese Taipei13163867
8Uzbekistan11222356
9Thailand1193252
10Malaysia9181340
11Hong Kong8151740
12DPR Korea6102036
13Saudi Arabia53513
14Bahrain5049
15Indonesia491326
16Singapore47617
17Kuwait46111
18Qatar45716
19Philippines34916
20Pakistan3238
21Mongolia25916
22Myanmar25310
23Jordan2226
24Vietnam1171533
25Kyrgyzstan1225
26Macau1157
27Bangladesh1113
28Tajikistan1034
29Syria1012
30United Arab Emirates0415
31Afghanistan0213
32Iraq0123
33Lebanon0123
34Laos0022
35Nepal0011
36Oman0011
37Bhutan0000
38Brunei0000
39Cambodia0000
40Maldives0000
41Palestine0000
42Sri Lanka0000
43Timor-Leste0000
44Turkmenistan0000
45Yemen0000
Total4774796211577


Must Read


CWG 2010 Related Questions Answer - I
CWG 2010 Related Questions Answer - II
CWG 2010 Related Questions Answer - III (shooting)
CWG 2010 Related Questions Answer - IV

CWG 2010 INDIAN GOLD MEDAL WINNERS LIST
CWG 2010 INDIAN SILVER MEDAL WINNERS LIST
CWG 2010 INDIAN BRONZE MEDAL WINNERS LIST

Dhyan Chand Awards 2010 (include)/Dhyanchand Awards

Dhyan Chand Award is India’s highest award for lifetime achievement in sports and games. The award is named after the legendary Indian hockey player Major Dhyan Chand. The award was initiated in 2002. The award carries a cash prize of INR 1.50 lakh (150,000 rupees), a plaque and scroll of honor.


Dhyan Chand Awards
Satish Pillai (Athletics)
Kuldeep Singh (Wrestling)
Anita Chanu (Weightlifting)

World Current Affairs 2010 | 2010 Current Affairs | International Current Affairs 2010

International Current Affairs 2010 | World Current Affairs 2010 | 2010 Current Affairs |

World Current Affairs 2010 PART-I


British PM wants more 'political opening' in China: Speech.
• Kamal Nath seeks World Bank Assistance for Strengthening NITHE.
• Sri Lankan capital, suburbs hit by floods.
• Musharraf wanted to replace Jinnah's image with his own on Pak currency.
• Nestle has completed a five-year, 5 billion euro ($6.89 billion) refinancing of its one-year revolving credit facility, active bookrunner Citi said in a statement.
Discovery Channel to air six episodes on future cities
Worlds leading non-fiction media firm Discovery Communications -- through its popular Discovery Channel -- will telecast across India from Nov 22 six episodes on how future cities will be, a company official Thursday said.

• Currencies to dominate G20 talks
The world's leading economies begin a summit in South Korea, with currency policies set to dominate the agenda.
• India, Britain tie up for research on food security
India and Britain Thursday agreed to collaborate on development of scientific knowledge that will increase food security and alleviate poverty, officials said.
• Google to hire 300 engineers in India.
Facebook helps save woman from sex-slavery in Italy.
• Tendulkar named ICC's ambassador for 2011 World Cup.
• Yuvraj Singh suffered another jolt with the Cricket Board dropping him from the top grade of the central contracts which will carry substantial hikes in retainership fees.
• Mariners broadcaster Niehaus dies./ Niehaus, who called Seattle Mariners' games from their first Major League Baseball season through this year, has died at the age of 75, his family has said.
• Federer leads seeds into Paris Tennis Masters third round.

Obama Visit India Related Questions | Obama trivia Quiz | Latest Barack Obama Visit GK | latest News| Current affairs November 2010 | Part-I

Hi Friends here US president Barack Obama Visit in India 2010 related Latest questions and answers is ready for you.

1).When Brack Obama visit in India?
Answer:- 6 November 2010,

2).with how many airoplane Barack Obama came in India?
Answer:- 40.

3).Which hotel booked in delhi for Obama visit?

Answer:- ITC Morya.

4).What is Barack Obama airoplane name?
Answer:- Airforce One.

5).Where Barack Obama stay in Mumbai?
Answer:- Taj Hotel.

6).Is Barack Obama visit in Manibhawan?
Answer:- yes.

7).How many companies CEO came in India with Barack Obama?

Answer:- 250.

8).What is Barack Obama's car name?
Answer:- The Beast

9).How many Beast and Beast looking car came in India with Barack Obama?
Answer:- 4 (1 original+3 copy).

10).How many members can sit in Beast(Obama car)?
Answer:- 4 aprox.

11).For how many days Barack Obama stay in Mumbai?
Answer:- 2 days.

12).The United States would be spending a whopping ----------- million approx per day on President Barack Obama's visit to the city.
Answer:- $200

MONTH WISE CURRENT AFFAIRS 2010

MONTH WISE CURRENT AFFAIRS 2010


Hi Friends there is the index of CURRENT AFFAIRS OF 2010 MONTHS WISE. You can take benefit of this CURRENT AFFAIRS 2010 index. In this I will soon add the index of CURRENT GK QUESTIONS ANSWERS and BANK PO related questions-answers. Which will be beneficial for you in your exams.




MONTHS PARTS
OCTOBER PART-I
PART-II
PART-III
PART-IV
PART-V
PART-VI
AUGUST-SEPTEMBER PART-I
PART-II
PART-III
JUNE-JULY PART-I
PART-II
PART-III
APRIL-MAY PART-I
PART-II
PART-III
PART-IV
PART-V
PART-VI
APRIL - 2010 PART-I
PART-II
PART-III
PART-IV
PART-V
PART-VI
FEBRUARY-MARCH - 2010 PART-I
PART-II
PART-III
PART-IV
PART-V
JANUARY-FEBRUARY - 2010 PART-I
PART-II
PART-III
PART-IV
PART-V

CURRENT AFFAIRS 2010 | 2010 CURRENT AFFAIRS | MONTH WISE CURRENT AFFAIRS 2010

COMPUTER AWARENESS FOR BANK PO & BANK EXAMS | PART-I

COMPUTER AWARENESS FOR BANK PO AND BANK EXAMS

Q1) The word length of computer is measured in?
a) Bits
b) Bytes
c) Nibble
d) Meters

Q2) A dumb terminal has?
a) An embedded microprocessor
b) Extensive memory
c) Independent processing
d) Keyboard & screen

Q3) Which key is used to rename a selected file or icon?
a) F1
b) F2
c) F3
d) F4

Q4) Which of the following is not a web browser?
a) Safari
b) Opera
c) Chrome
d) Unix

Q5) What type of softeare is used for creating letters papers and other documents?
a) Database
b) Word-processor
c) Spread Sheet
d) Antivirus

Q6) Which process checksto ensure the components of the computer are operating and connected properly?
a) Booting
b) Processing
c) Saving
d) Editing

Q7) A set of information that defines the status of resources allocated to a process is?
a) Process Control
b) Process Description
c) ALU
d) Register Unit

Q8) The operating system is the most common type of …………. software?
a) Communication
b) Application
c) Systems
d) Word-Processing

Q9) PC can be connected together to form a …….?
a) Server
b) Super Computer
c) Network
d) All of the above

Q10) In Database field is a ……….?
a) Label
b) Table of Information
c) Group of Related Records
d) Category of information


Q11) Properly arranged data is called?
a) Field
b) Words
c) Information
d) File

Q12) Which key is used to refresh contents of file?
a) F1
b) F3
c) F5
d) F7

Q13) Which of the following is an example of connectivity?
a) Floppy Disk
b) Monitor
c) Internet
d) Keyboard

Q14) A memory that is capable of determining whether a given datum is contained in one of its address is?
a) ROM
b) PROM
c) CAM
d) RAM




Answers:-
1).b, 2).d, 3).b, 4).d, 5).b, 6).a, 7).c, 8).c, 9).c, 10).c, 11).c, 12).c, 13).c, 14).c

CURRENT AFFAIRS QUIZ OCTOBER -2010 | OCTOBER CURRENT AFFAIRS QUESTIONS ANSWERS| LATEST QUESTIOSN OF OCTOBER | PART-I

Hi Friends now OCTOBER CURRENT AFFAIRS QUIZ PART-I IS READY for you. Each part will contain 20 questions-answers related to OCTOBER CURRENT AFFAIRS. It(Study Material) will be helpful for all students who are preparing for IAS (Study Material), AIEEE, JEE, CAT etc.

OCTOBER PART-I


1).Who announced "Free Education for Commonwealth medal winners who are studying"?

Answer:- Kapil sibal, Union Minister for Human Resource Development, Kapil Sibal has announced that as a token of appreciation and a gesture towards encouraging sports talent amdong students of all categories, the cost of education of all student who are medal winners in the Commonwealth Games-2010, at new Delhi would be borne by the Government for the entire duration of their studies.

2).Memorandum of Understanding (MoU) between the Ministry of ----------------- and the ministry of industry and commerce, tepublic of mozambique?
Answer:- MSME, Dinsha Patel, minister of state Micro, samll and medium Enterprises and H.E. Oldemiro Baloi, Hon'ble minister of Foreign Affairs and cooperation, Republic of Mozambique signed a Memorandum of Understanding on cooperation in the Field of MSME.

3).India and UK signs MoU (Memorandum of Understanding) in the field of-------------------?
Answer:- Road Transport & Highways.

4).Allahabad HC pronounces verdict on -------------?

Answer:- Ayodhya, The special bench of allahabad high court ruled that the disputed land in Ayodhya be divided into three parts among Hindu and Muslims.

5).On which sectors India and Russia agree to explore possiblity to set up joint ventures?
Answer:- Pharma and Bio-Pharma.

6).Which city declared as fourth smoking-free city in India?
Answer:- Shimla

7).Somdev Devvarman achieves career high rank of -------- with 568 points?
Answer:- 94

8).Which is the othere three smoking-free city in India?

Answer:- Kottayam in Kerala, Chandigarh and Sikkim(state).

9).Russia to hand over Nerpa nuclear sub to India in?
Answer:- March 2011,Russia will transfer the K-152 Nerpa attack submarine to India on a 10-year lease in March 2011, the governor of the Far East Khabarovsk region said.

10).District Plans of Six Minority Concentration Districts of
Answer:- Arunachal Pradesh Get Approved by the Ministry of --------------?

Minority Affairs

11).----------------to provide luxury traing trips for Indian winners at commonwealth games 2010?
Answer:- Ministry of Tourism.

12).Reliance have launched ---------- conferencing service, as an extension of its Group Talk facility?
Answer:- SMS based mobile.

13).Gujarat minister Amit Shah gets bail in the case of?

Answer:- Sohrabuddin Sheikh case,The Gujarat High Court today granted bail to former state minister Amit Shah over three months after he was arrested by the CBI in the Sohrabuddin Sheikh fake encounter case.

14).Expenditure of Rs.-----------------crore during XI plan period approved for extablishment of 16 central universities?
Answer:- 3000.

15).Railway Employees to get --------- day's wages as productivity linked bonus ofr the year 2009-2010?

Answer:- 77day's

16).With which company 160by2.com tie up for launch iPhone application enabling free SMS from all iPhones.?
Answer:- AhaApps.com.

17).Motorola launches -------- based tablet at Rs.12,990?
Answer:- Android

18).Chandrayaan-II to be launche in?
Answer:- 2013.

19).Sachin Tendulkar has been honoured 'Lebara People's Choice' award by?

Answer:- Ratheesan Yoganathan, CEO Lebara at the inaugural Asian Awards in UK.

20). India sends first remote-operated submersible to ----------?

Answer:- ocrean bed.



Disclaimer: The author claims full ownership of all articles herein but doesn't claim ownership of all photos posted on this site. If the respective copyright owners wish for their photos to be taken down, feel free to leave a comment and these will be taken down immediately.

CURRENT AFFAIRS QUIZ AUGUST - SEPTEMBER / LATEST QUESTIONS - ANSWER OF AUGUST- SEPTEMBER | PART-III

HI Friends Here is 2010 AUGUST AND SEPTEMBER CURRENT AFFAIRS QUIZ READY FOR YOUIt is in THREE PARTS. So take enjoy of these LATEST CURRENT AFFAIRS QUIZ 2010 questions.It is very Important for bank exams preparation 2010 These Current Affairs questions will help you in Many Competition Exams and School and college Students can also take Benifit of this August - September Current Affairs Quiz.


AUGUST - SEPTEMBER PART-III


Click here for latest Current Affairs

CURRENT AFFAIRS QUIZ AUGUST - SEPTEMBER / LATEST QUESTIONS - ANSWER OF AUGUST- SEPTEMBER | PART-II

HI Friends Here is 2010 AUGUST AND SEPTEMBER CURRENT AFFAIRS QUIZ READY FOR YOUIt is in THREE PARTS. So take enjoy of these LATEST CURRENT AFFAIRS QUIZ 2010 questions.It is very Important for bank exams preparation 2010 These Current Affairs questions will help you in Many Competition Exams and School and college Students can also take Benifit of this August - September Current Affairs Quiz.


AUGUST - SEPTEMBER PART-II


Click here for latest Current Affairs

Current affairs of june 2010, JUNE and JULY 2010 current affairs quiz, June/July current affairs 2010,Current affairs of india | PART-II

Current affairs quizzes, Current affairs questions with answers, Current affairs question quiz,Latest questions and answers, bank exam preparation material, Bank PO preparation 2010, Bank exam material 2010, Current affairs of june 2010, June and July 2010 current affairs quiz, June/July current affairs 2010, Current affairs of india
Hi Friends
There are June 2010 and July 2010 Current affairs questions with answers, These June and July latest questions and answer will help you lot in prepare for competitive exams. Current affairs quiz is great way to success in Entrance exams.
One request to all of you: Please put comments if you like this article(Current affairs quiz).
Following are the Current Affairs July 2010

JUNE-JULY PART-II


Click here for latest Current Affairs

Latest CURRENT AFFAIRS Quiz APRIL – May 2010 ( thecurrentaffairs.com | www.currentaffairs.com |www.quizmoz.com|Current affairs blog) | PART-V

welcome in this current affairs quizzes blog, we will continuously add new resource to help you on current affairs which will be very helpful in exams. We have already added
2010 General Knowledge, Current Affairs 2010 Gk Questions and more. The Current Affairs Quiz will help you in competitive exams and current affairs of India and the world targeted at getting you ready for the UPSC exam.
So regularly go through Current Affairs Quiz Month wise.

Here you can put comments if you have any questions related to Current Affairs or any other question.


Click here for latest Current Affairs

Latest CURRENT AFFAIRS Quiz APRIL – May 2010 ( thecurrentaffairs.com | www.currentaffairs.com |www.quizmoz.com|Current affairs blog) | PART-II

welcome in this current affairs quizzes blog, we will continuously add new resource to help you on current affairs which will be very helpful in exams. We have already added
2010 General Knowledge, Current Affairs 2010 Gk Questions and more. The Current Affairs Quiz will help you in competitive exams and current affairs of India and the world targeted at getting you ready for the UPSC exam.
So regularly go through Current Affairs Quiz Month wise.

Here you can put comments if you have any questions related to Current Affairs or any other question.


Click here for latest Current Affairs

CURRENT AFFAIRS QUIZ QUESTIONS AND ANSWERS APRIL-2010 | PART-V

Welcome in this current affairs quizzes blog,
Friends Here is 2010 APRIL CURRENT AFFAIRS QUIZ READY FOR YOU. So take enjoy of these LATEST CURRENT AFFAIRS QUIZ 2010 questions.It is very Important for bank PO exams preparation 2010 These Current Affairs questions will help you in Many Competition Exams and School and college Students can also take Benefit of this APRIL Current Affairs Quiz.
we will continuously add new resource to help you on current affairs which will be very helpful in exams. We have already added
2010 General Knowledge, Current Affairs 2010 Gk Questions and more. The Current Affairs Quiz will help you in competitive exams and current affairs of India and the world targeted at getting you ready for the UPSC exam.
So regularly go through Current Affairs Quiz Month wise.
Here you can put comments if you have any questions related to Current Affairs.


APRIL PART-V

Click here for latest Current Affairs

CURRENT AFFAIRS QUIZ QUESTIONS AND ANSWERS APRIL-2010 | PART-IV

Welcome in this current affairs quizzes blog,
Friends Here is 2010 APRIL CURRENT AFFAIRS QUIZ READY FOR YOU. So take enjoy of these LATEST CURRENT AFFAIRS QUIZ 2010 questions.It is very Important for bank PO exams preparation 2010 These Current Affairs questions will help you in Many Competition Exams and School and college Students can also take Benefit of this APRIL Current Affairs Quiz.
we will continuously add new resource to help you on current affairs which will be very helpful in exams. We have already added
2010 General Knowledge, Current Affairs 2010 Gk Questions and more. The Current Affairs Quiz will help you in competitive exams and current affairs of India and the world targeted at getting you ready for the UPSC exam.
So regularly go through Current Affairs Quiz Month wise.
Here you can put comments if you have any questions related to Current Affairs.


APRIL PART-IV


Click here for latest Current Affairs

CURRENT AFFAIRS QUESTIONS AND ANSWERS FEBRUARY-MARCH-2010 | PART-V

welcome in this current affairs quizzes blog, we will continuously add new resource to help you on current affairs which will be very helpful in exams. We have already added
HI Friends Here is 2010 FEBRUARY-MARCH CURRENT AFFAIRS QUIZ READY FOR YOU. So take enjoy of these LATEST CURRENT AFFAIRS QUIZ 2010 questions.It is very Important for bank PO exams preparation 2010 These Current Affairs questions will help you in Many Competition Exams and School and college Students can also take Benefit of this August - September Current Affairs Quiz.
2010 General Knowledge, Current Affairs 2010 Gk Questions and more. The Current Affairs Quiz will help you in competitive exams and current affairs of India and the world targeted at getting you ready for the UPSC exam.
So regularly go through Current Affairs Quiz Month wise.
Here you can put comments if you have any questions related to Current Affairs.


FEBRUARY-MARCH PART-V


Click here for latest Current Affairs

CURRENT AFFAIRS QUESTIONS AND ANSWERS FEBRUARY-MARCH-2010 | PART-IV

welcome in this current affairs quizzes blog, we will continuously add new resource to help you on current affairs which will be very helpful in exams. We have already added
HI Friends Here is 2010 FEBRUARY-MARCH CURRENT AFFAIRS QUIZ READY FOR YOU. So take enjoy of these LATEST CURRENT AFFAIRS QUIZ 2010 questions.It is very Important for bank PO exams preparation 2010 These Current Affairs questions will help you in Many Competition Exams and School and college Students can also take Benefit of this August - September Current Affairs Quiz.
2010 General Knowledge, Current Affairs 2010 Gk Questions and more. The Current Affairs Quiz will help you in competitive exams and current affairs of India and the world targeted at getting you ready for the UPSC exam.
So regularly go through Current Affairs Quiz Month wise.
Here you can put comments if you have any questions related to Current Affairs.


FEBRUARY-MARCH PART-IV


Click here for latest Current Affairs

CURRENT AFFAIRS QUESTIONS AND ANSWERS FEBRUARY-MARCH-2010 | PART-III

welcome in this current affairs quizzes blog, we will continuously add new resource to help you on current affairs which will be very helpful in exams. We have already added
HI Friends Here is 2010 FEBRUARY-MARCH CURRENT AFFAIRS QUIZ READY FOR YOU. So take enjoy of these LATEST CURRENT AFFAIRS QUIZ 2010 questions.It is very Important for bank PO exams preparation 2010 These Current Affairs questions will help you in Many Competition Exams and School and college Students can also take Benefit of this August - September Current Affairs Quiz.
2010 General Knowledge, Current Affairs 2010 Gk Questions and more. The Current Affairs Quiz will help you in competitive exams and current affairs of India and the world targeted at getting you ready for the UPSC exam.
So regularly go through Current Affairs Quiz Month wise.
Here you can put comments if you have any questions related to Current Affairs.


FEBRUARY-MARCH PART-III


Click here for latest Current Affairs

CURRENT AFFAIRS QUESTIONS AND ANSWERS FEBRUARY-MARCH-2010 | PART-II

welcome in this current affairs quizzes blog, we will continuously add new resource to help you on current affairs which will be very helpful in exams. We have already added
HI Friends Here is 2010 FEBRUARY-MARCH CURRENT AFFAIRS QUIZ READY FOR YOU. So take enjoy of these LATEST CURRENT AFFAIRS QUIZ 2010 questions.It is very Important for bank PO exams preparation 2010 These Current Affairs questions will help you in Many Competition Exams and School and college Students can also take Benefit of this August - September Current Affairs Quiz.
2010 General Knowledge, Current Affairs 2010 Gk Questions and more. The Current Affairs Quiz will help you in competitive exams and current affairs of India and the world targeted at getting you ready for the UPSC exam.
So regularly go through Current Affairs Quiz Month wise.
Here you can put comments if you have any questions related to Current Affairs.

FEBRUARY-MARCH PART-II


Click here for latest Current Affairs

Current affairs JANUARY-FEBRUARY 2010 | Current affairs Questions and answers 2009-2010 | Bank po | PART-V

HI Friends Here is 2010 JANUARY AND FEBRUARY CURRENT AFFAIRS QUIZ READY FOR YOU. So take enjoy of these LATEST CURRENT AFFAIRS QUIZ 2010 questions.It is very Important for bank PO exams preparation 2010 These Current Affairs questions will help you in Many Competition Exams and School and college Students can also take Benifit of this August - September Current Affairs Quiz.


THIS IS PART-V EACH PART WILL CONTAIN 30 QUESTIONS-ANSWERS

JANUARY-FEBRUARY PART-V





Click here for latest Current Affairs

Current affairs JANUARY-FEBRUARY 2010 | Current affairs Questions and answers 2009-2010 | Bank po | PART-IV

HI Friends Here is 2010 JANUARY AND FEBRUARY CURRENT AFFAIRS QUIZ READY FOR YOU. So take enjoy of these LATEST CURRENT AFFAIRS QUIZ 2010 questions.It is very Important for bank PO exams preparation 2010 These Current Affairs questions will help you in Many Competition Exams and School and college Students can also take Benifit of this August - September Current Affairs Quiz.


THIS IS PART-IV EACH PART WILL CONTAIN 30 QUESTIONS-ANSWERS

JANUARY-FEBRUARY PART-IV




Click here for latest Current Affairs

Current affairs JANUARY-FEBRUARY 2010 | Current affairs Questions and answers 2009-2010 | Bank po | PART-III

HI Friends Here is 2010 JANUARY AND FEBRUARY CURRENT AFFAIRS QUIZ READY FOR YOU. So take enjoy of these LATEST CURRENT AFFAIRS QUIZ 2010 questions.It is very Important for bank PO exams preparation 2010 These Current Affairs questions will help you in Many Competition Exams and School and college Students can also take Benifit of this August - September Current Affairs Quiz.


THIS IS PART-III EACH PART WILL CONTAIN 30 QUESTIONS-ANSWERS

JANUARY-FEBRUARY PART-III



Click here for latest Current Affairs

Current affairs JANUARY-FEBRUARY 2010 | Current affairs Questions and answers 2009-2010 | Bank po | PART-II

HI Friends Here is 2010 JANUARY AND FEBRUARY CURRENT AFFAIRS QUIZ READY FOR YOU. So take enjoy of these LATEST CURRENT AFFAIRS QUIZ 2010 questions.It is very Important for bank PO exams preparation 2010 These Current Affairs questions will help you in Many Competition Exams and School and college Students can also take Benifit of this August - September Current Affairs Quiz.


THIS IS PART-II EACH PART WILL CONTAIN 30 QUESTIONS-ANSWERS

JANUARY-FEBRUARY PART-II




Click here for latest Current Affairs

SQL Server Quiz 2010 by MVPs | Play and Win prizes | 51 Prizes including Apple iPad


51 Prizes including Apple iPad, Amazon Kindle, 5 iPod Nanos and Software Licenses worth $17,000 waiting!

Now several SQL Server MVPs from India are running a daily quiz – one question each for 31days . These questions will generate considerable discussion around several unknown areas of SQL Server and will serve as a good resource for learning SQL Server.

International experts, Erland Sommarskog, Itzik Ben-gan,Andy Leonard, Louis Davidson, Arnie Rowland, Peter Larsson, Brad Schulz, Greg Low, Rob Farely, Alejandro Mesa, Glenn Berry, Jessica Moss, David Barbarin, Aurelien Berla, Adam Haines, Jonathan Kehayias, Michael Coles, Erik Jensen, Hilary Cotter, Allen White, Paul Nielsen Pinal Dave, Madhu Nair, Deepak Rangarajan, Vidya Sagar, Jacob Sebastin, Satya Jayanti, Sugesh Kumar, and Madhivanan MVP's are the quizmasters of this online event.

SQL Server Quiz will be a good platform understanding of SQL Server and enhance your SQL Server skills. Each SQL Server quiz will be a series of 31 questions, managed by 31 quiz masters who are experts in SQL Server. Each quiz master will ask one question each and will moderate the discussions and answers and finally will identify the winner of each quiz. Each answer that is correct will get a certain score (between 1 and 10, where 10 is the best) the scores of all the 31 questions will be added up to identify the final winner. There are some interesting prizes too like iPad, Kindle Reader, iPod and software licenses worth over $17,000.
For Detail Click Here




Disclaimer: The author claims full ownership of all articles herein but doesn't claim ownership of all photos posted on this site. If the respective copyright owners wish for their photos to be taken down, feel free to leave a comment and these will be taken down immediately.

IBPS books (FREE shipping Cash on Delivery)

Kontera Ads