CURRENT AFFAIRS FOR PSC EXAMS | PSC QUESTIONS ANSWERS Set-5

1).Delhi High Court Wednesday issued notice to the ministries of information and broadcasting and home affairs, chairman of UTV and team of the reality show "----------------" following a plea seeking a ban on the show due to its "vulgar" content.



2).CBI arrests Kalmadi deputies ----------- and another top former Games official V K Verma.



3).Pakistani terrorist ------------, whose death sentence was confirmed by the Bombay High Court for his role in the 26/11 terror attack in the Metropolis, today expressed inclination to appeal against the verdict in the Supreme Court.



4).Construction firm Gammon India on Wednesday said it has bagged two orders worth Rs ----------- crore from Chennai Metro Rail Ltd (CMRL) for the design and construction of seven underground stations.



5).Samsung has announced a range of televisions that will push live TV from screen to a ------------- mobile device.



6).Huawei launches ------------ phone at Rs 8,499.



7).Nokia and ---------- Communications, in a first of its kind partnership in the country, today announced the launch of the India chapter of Ovi Store, Nokia’s immensely popular mobile application store.



8).------------ prime minister says at least 75 people have died till now after a 6.3-magnitude earthquake hit Christchurch.



9).The government on Wednesday conceded the Opposition demand for having 30 members in the JPC to probe the ------------ issue, giving up its earlier plan for a 21-member panel to accommodate smaller parties like AIADMK, sources said.

CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 8
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 7
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 6
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 5
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 4
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 3
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 2
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 1

CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 6
CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 5
CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 4
CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 3
CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 2
CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 1

CURRENT AFFAIRS DECEMBER 2010 - 1
CURRENT AFFAIRS DECEMBER 2010 - 2
CURRENT AFFAIRS DECEMBER JAN 2011 - 3
CURRENT AFFAIRS 2010-11 DEC-JAN 2011 4
CURRENT AFFAIRS JANUARY 2011 - 5
CURRENT AFFAIRS JANUARY 2011 - 6

CRICKET WORLD CUP 2011 RELATED QUIZ | INDIA

Hi here are some basic questions related to CRICKET WORLD CUP 2011

1). First Cricket Match of the World cup 2011 played between?
Ans:-India and Bangladesh

2). Who won the toss of first match?
Ans:-Bangladesh

3). How many runs scored by Sachin Tendulkar in First Match vs Bangladesh?
Ans:-28

4). How many runs scored by Sachin Tendulkar in First Match vs Bangladesh?
Ans:-39

5). Who is the captain of Indian cricket team in first Match of Cricket World Cup?
Ans:-M.S Dhoni

WATCH CRICKET WORLD CUP 2011 ONLINE LIVE STREAM

WATCH CRICKET WORLD CUP 2011 ONLINE LIVE STREAM

watch world cup cricket 2011 online

CURRENT AFFAIRS (KERALA/TAMILNADU/malayalam) Questionforall Quiz 2011 Set-4

CURRENT AFFAIRS KERALA / TAMILNADU / malayalam Quiz 2011


1).The Tamil Nadu ----------- Department's portal, AGRISNET, has won a national gold award for e-governance in the Focus Sector category. The focus for the Specific Sector Award for 2010-11 was on

agriculture.




2).Silver and bronze awards had gone to ‘------------', a Kerala government portal, and the Tea Board's e-auction portal respectively.




3).------------------ has been elected President of the Institute of Chartered Accountants of India (ICAI) for 2011-12. Jaydeep Narendra Shah is the Vice-President.




4).U.S. President Barack Obama has proposed to Congress ----------- billion in financial assistance to Pakistan for the year 2012.




5).Economic Times-ZigWheels Car and Bike awards were organized in Mumbai on January 21. Car of the year award was given to --------------.




6).Economic Times-ZigWheels Car and Bike awards were organized in Mumbai on January 21. Bike of the year award goes to --------------.




7).Mahindra Satyam agrees to pay ---------- million to settle US shareholders litigation.




8).Luxury car manufacturer Audi launched its new ----- sedan in the Indian market. The newly launched car is priced at Rs 89 lakh (Delhi ex-showroom).




9).Tata Motors has launched its new Tata -------- series, hits the market with a new makeover of first-class dual tone interiors and new exterior look.




10).SBI chairman to go ahead with -------------- loans scheme. The scheme is said to come with no risk for the bank and its customers despite the RBI seeking higher provisioning from such loans.


CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 8
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 7
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 6
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 5
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 4
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 3
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 2
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 1

CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 6
CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 5
CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 4
CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 3
CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 2
CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 1

CURRENT AFFAIRS DECEMBER 2010 - 1
CURRENT AFFAIRS DECEMBER 2010 - 2
CURRENT AFFAIRS DECEMBER JAN 2011 - 3
CURRENT AFFAIRS 2010-11 DEC-JAN 2011 4
CURRENT AFFAIRS JANUARY 2011 - 5
CURRENT AFFAIRS JANUARY 2011 - 6

CURRENT AFFAIRS FEBRUARY 2011 QUIZ - 4

1).The International Labour Organisation's Decent Work Research Prize has been awarded to economist -------------- and Professor Eve Landau.
Ans:-Jayati Ghosh

2).World's largest cell phone maker ---------- and software giant Microsoft will form a broad strategic partnership, a move that will help them to fight stiff competition from rivals Apple and Google
in the smartphone market.
Ans:-Nokia

3).The new Science and Technology policy being formulated by the -------------- Government has for the first time included Intellectual Property Rights (IPR) as an important component.
Ans:-Tamil Nadu

4).The constitution of the Justice ---------- Commission of Inquiry to go into cases of illegal allotment of land and sites and denotification of land in Karnataka.
Ans:-B. Padmaraj

5).------------ Authority of India Ltd. (SAIL) on Friday said it planned to invest around Rs.5,000 crore to develop the mines in Chiria and start mechanised mining in the next three years to feed its plants in Bokaro, Burnpur, Durgapur and Rourkela.
Ans:-Steel

6).Cellular mobile services of ------------ Circle of Bharat Sanchar Nigam Limited (BSNL) have been awarded ISO 9001:2008 certificate.
Ans:-Tamil Nadu

7).The industrial production plunged to a 20-month low of ----------- per cent in December against 18.1 per cent growth during the same period last year, notwithstanding the 8.6 per cent GDP growth being projected by the government.
Ans:-1.6

8).---------- said it would provide assistance worth $5 million to upgrade and support 50 Satya Elementary Schools being run by the Bharti Foundation, the philanthropic arm of Bharti Enterprises, in Punjab, Haryana, Rajasthan and Uttar Pradesh.
Ans:-Google

9).------------ (L&T) and Cassidian, the recently renamed division of EADS, the European defence and aerospace conglomerate, announced the formation of a joint venture to address the Indian defence market.
Ans:-Larsen & Toubro

10).Gary Kirsten presenting the Lifetime Achievement award to coach Ramakant Achrekar,who had guided --------- in his formative years.
Ans:-Sachin Tendulkar

CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 8
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 7
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 6
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 5
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 4
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 3
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 2
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 1

CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 6
CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 5
CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 4
CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 3
CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 2
CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 1

CURRENT AFFAIRS DECEMBER 2010 - 1
CURRENT AFFAIRS DECEMBER 2010 - 2
CURRENT AFFAIRS DECEMBER JAN 2011 - 3
CURRENT AFFAIRS 2010-11 DEC-JAN 2011 4
CURRENT AFFAIRS JANUARY 2011 - 5
CURRENT AFFAIRS JANUARY 2011 - 6

CURRENT AFFAIRS 2011 PDF FREE DOWNLOAD 0.0 RS

DOWNLOAD CURRENT AFFAIRS 2011 PDF

GET Current Affairs 2011 ebook FREE .For get this book you need to send 20 questions answers

Note:- Please doesn't copy the questions from other site. I can easily catch them.
for prepare questions read any article and prepare questions based on this , or read news papers site and prepare questions based on current affairs.
SEND Q-A ON :- ahlawat.vikas24@gmail.com or simply reply this mail




Connect with me here:-
http://www.facebook.com/people/Vikas-Ahlawat/100001912494031
http://www.facebook.com/pages/Current-Affairs-2011/200723369939583
http://current-affairs-quiz-questionsanswers.blogspot.com

Click on the below link to check the list of visitors , Who got CURRENT AFFAIRS 2010 PDF CLICK HERE

CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 8
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 7
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 6
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 5
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 4
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 3
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 2
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 1

CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 6
CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 5
CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 4
CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 3
CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 2
CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 1

CURRENT AFFAIRS DECEMBER 2010 - 1
CURRENT AFFAIRS DECEMBER 2010 - 2
CURRENT AFFAIRS DECEMBER JAN 2011 - 3
CURRENT AFFAIRS 2010-11 DEC-JAN 2011 4
CURRENT AFFAIRS JANUARY 2011 - 5
CURRENT AFFAIRS JANUARY 2011 - 6

CURRENT AFFAIRS 2010 PDF FREE DOWNLOAD

CURRENT AFFAIRS FEBRUARY 2011 GK Set-3

Hi Friends there are latest KG Questions is ready for you.
1. With which field is ‘Vikram Seth’ associated?
A. Space Research
B. Literature
C. Journalism
D. Music



2.The andaman group consists of how many islands?
A)203
B)550
C)345
D)204



3.The blood cholesterol level in 100 ml of blood in a normal person varies between:
A) 250 to 350 mg
B) 150 to 250 mg
C) 100 to 150 mg
D) 50 to 100 mg



4.Histology is the study of?
A)History
B)Geography
C)Tissues
D)Rocks



5.Whis of the following was a traveller?
A)Kalidas
B)Aryabahta
C)Magesthneze
D)Vrahmihir



6.In which of the following fields did Tenzing Norgay distinguish himself?
A) Boxing
B) Mountaineering
C) Archery
D) Hockey



7.The major difference between the Moderates and the Extremists in the Congress Session of 1907 was regarding —
A) Education
B) Boycott
C) Satyagraha
D) Swaraj



8. Which Indian State is the largest producer of cashew nuts?
A) Madhya Pradesh
B) Kerala
C) Assam
D) Andhra Pradesh



9.Dayanand Saraswati was born at?
A)Delhi
B)Ajmer
C)Mumbai
D)Ahemedabad



10.Sanghmira was the daughter of?
A)Ashoka
B)Vikramaditya
C)Keshave Ram
D)Humayu


CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 8
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 7
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 6
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 5
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 4
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 3
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 2
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 1

CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 6
CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 5
CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 4
CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 3
CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 2
CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 1

CURRENT AFFAIRS DECEMBER 2010 - 1
CURRENT AFFAIRS DECEMBER 2010 - 2
CURRENT AFFAIRS DECEMBER JAN 2011 - 3
CURRENT AFFAIRS 2010-11 DEC-JAN 2011 4
CURRENT AFFAIRS JANUARY 2011 - 5
CURRENT AFFAIRS JANUARY 2011 - 6

TEHELKA List of 15 black money account holders disclosed by Tehelka

List of 15 black money account holders disclosed by Tehelka
List of 15 names include Manoj Dhupalia, Rupla Dhupalia, Mohan Dhupalia, Hasmukh Gandhi, Chintan Gandhi, Dilip Mehta, Arun Mehta, Arun Koohar, Gunwanti Mehta, Rajnikant Mehta, Prabodh Mehta, Ashok Jaipuria, Raj Foundation, Urvasi Foundation and Ambunova Trust.

CURRENT AFFAIRS FEBRUARY 2011 -1 ( Life Insurance)

There is CURRENT AFFAIRS FEBRUARY 2011 ready for the students which are prepare for comparative UPCOMING EXAMS 2011, So take the enjoy of this today current affairs questions February 2011.

CURRENT AFFAIRS FEBRUARY 2011 -1




1).Sensex Declines ------ Pts; Nifty Below 5,400 Mark on 5 February 2011?

Ans:-441

2).----------Bank has signed a memorandum of understanding with Bajaj Allianz Life Insurance to cover the bank's borrowers under a group life insurance plan.

Ans:-Vijaya


3).Who is elected as the Nepal's PM recently?

Ans:-Jhalanath Khanal


4).Google to give $5 million grant to -------------?

Ans:-Bharti Foundation


5).Time is perfect for World Trade Centers (WTCs) to come up in India, with Kochi taking the lead, according to --------------, Chief Operating Officer of World Trade Centers' Association (WTCA).
Ans:-Kofi A. Boateng


6).Who launches website(http://www.12thplan.gov.in/) on XII Plan?

Ans:-Montek


7).India donates $250,000 for ---------------- memorial?
Ans:-anti-slavery


8).Birla Carbon to acquire Columbian Chem for -------- million?

Ans:-$875


9).----------- will have a discussion on their near-$10 billion M&A deal. This deal is the largest in the Indian oil sector so far.
Ans:-ONGC

10).---------- Magazine in its latest issue has disclosed details of 15 Indians who have hoarded their black money in foreign banks.
Ans:-Tehelka

CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 8
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 7
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 6
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 5
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 4
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 3
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 2
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 1

CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 6
CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 5
CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 4
CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 3
CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 2
CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 1

CURRENT AFFAIRS DECEMBER 2010 - 1
CURRENT AFFAIRS DECEMBER 2010 - 2
CURRENT AFFAIRS DECEMBER JAN 2011 - 3
CURRENT AFFAIRS 2010-11 DEC-JAN 2011 4
CURRENT AFFAIRS JANUARY 2011 - 5
CURRENT AFFAIRS JANUARY 2011 - 6

Current Affairs February GK 2011 - 2 Set-2

Current Affairs February GK 2011 - 2


This is Current Affairs Related GK quiz of February 2011, it contain all type of questions related to all type of exams,


1. Indian Railways has recently decided to set up a new Wheel & Axle factory at:
A). Chhapra
B). Harnaut
C). Jamalpur
D). Darbhanga



2. With which of the following gland/organ is ‘diabetes’ associated?
A). Thyroid
B). Liver
C). Pancreas
D). Kidney



3. The highest sports award of India is
A) Arjun Award
B) Dronacharya Award
C) Rajeev Gandhi Khel Ratan
D) Padam Vibhushan



4. Physical exercise done in presence of oxygen, is called?
A) Aerobic exercise
B) Anaerobic exercise
C) Isometric exercise
D) Isokinetic exercise



5. Match the. following ancient books with their authors:
a) Mahabharata 1. Kalidasa
b) Kadambari 2. Panini
c) Meghadoot 3. Banabhatta
d) Asthadhyayi 4. Ved Vyas
A. a-4, b-2, c-1, d-3,
B. a-1, b-2, c-3, d-4
C. a-4, b-3, c-1, d-2
D. a-2, b-3, c-1, d-4



6. India’s anti-tank missile is:
A). Akash
B). Agni
C). Prithvi
D). Nag



7. Goniometer measures
A). Agility
B). Strength
C). Speed
D). Flexibility



8. What is the capital of Burkina Faso?
A).Osrier
B).Ouagadogu
C).Maxico
D).Peru




9. Land of white Elephant is
A).Thailand
B).Ouagadogu
C).India
D).Medagasker




10. The first country where is implemented VAT.
A).US
B).France
C).India
D).UK



CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 8
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 7
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 6
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 5
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 4
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 3
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 2
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 1

CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 6
CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 5
CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 4
CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 3
CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 2
CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 1

CURRENT AFFAIRS DECEMBER 2010 - 1
CURRENT AFFAIRS DECEMBER 2010 - 2
CURRENT AFFAIRS DECEMBER JAN 2011 - 3
CURRENT AFFAIRS 2010-11 DEC-JAN 2011 4
CURRENT AFFAIRS JANUARY 2011 - 5
CURRENT AFFAIRS JANUARY 2011 - 6

IBPS books (FREE shipping Cash on Delivery)

Kontera Ads