CURRENT AFFAIRS 2012 (TRIVIA QUIZ)

Here you will find Current affair Trivia Quiz, GK 2012, Latest Bank PO Materiel and article on Other topic to improve your GK.

polio

LightBlog

Breaking

Showing posts with label Competitions Quiz. Show all posts
Showing posts with label Competitions Quiz. Show all posts

Thursday, November 4, 2010

November 04, 2010

Current affairs of june 2010, JUNE and JULY 2010 current affairs quiz, June/July current affairs 2010,Current affairs of india | PART-II

Current affairs quizzes, Current affairs questions with answers, Current affairs question quiz,Latest questions and answers, bank exam preparation material, Bank PO preparation 2010, Bank exam material 2010, Current affairs of june 2010, June and July 2010 current affairs quiz, June/July current affairs 2010, Current affairs of india
Hi Friends
There are June 2010 and July 2010 Current affairs questions with answers, These June and July latest questions and answer will help you lot in prepare for competitive exams. Current affairs quiz is great way to success in Entrance exams.
One request to all of you: Please put comments if you like this article(Current affairs quiz).
Following are the Current Affairs July 2010

JUNE-JULY PART-II


Click here for latest Current Affairs

Friday, July 23, 2010

July 23, 2010

Current affairs of june 2010, JUNE and JULY 2010 current affairs quiz, June/July current affairs 2010,Current affairs of india | PART-I

Current affairs quizzes, Current affairs questions with answers, Current affairs question quiz,Latest questions and answers, bank exam preparation material, Bank PO preparation 2010, Bank exam material 2010, Current affairs of june 2010, June and July 2010 current affairs quiz, June/July current affairs 2010, Current affairs of india
Hi Friends
There are June 2010 and July 2010 Current affairs questions with answers, These June and July latest questions and answer will help you lot in prepare for competitive exams. Current affairs quiz is great way to success in Entrance exams.
One request to all of you: Please put comments if you like this article(Current affairs quiz).
Following are the Current Affairs July 2010


JUNE-JULY PART-I


1. Who was chargsheeted on July 20, 2010 for passing secret info to ISI ?
Answer: Madhuri Gupta
Delhi Police today chargesheeted disgraced diplomat Madhuri Gupta accusing her of passing secret information to Pakistan’s ISI during her posting in Islamabad. Gupta, who was arrested in April, has been accused of being in touch with two ISI officials, Mubshar Raza Rana and Jamshed.

2. ———————— seed extract has anti-diabetic properties says a pharmacology professor at the University of Montreal’s Faculty of Medicine.
Answer: Cashew seed
Cashew tree products have long been alleged to be effective anti-inflammatory agents, counter high blood sugar and prevent insulin resistance among diabetics.
July 19, 2010:

3. Why did TDP made bandh on July 19, 2010 ?

Answer: TDP bandh was made to protest the arrest of party chief N Chandrababu Naidu, who began a hunger strike against Maharashtra stopping his visit to the Babhli barrage site.

4. Who was the former minister surrenderd on July 3, 2010 in connection with the death case of Nadia Torrado (Friend) ?

Answer: Former Goa minister Pacheco surrenders on Nadia death case
Nadia death case: Former Goa minister Pacheco surrendersFormer Goa tourism minister Francisco “Mickky” Pacheco, charged with culpable homicide following the death of Nadia Torrado, was underground for nearly a month as the police began to look for him.

5. Which party demanded marriageable age of girls and boys to be lowered to 15 and 17 respectively in Haryana.
Answer: Jat Mahasabha, khap representative
According to Om Prakash Mann, Haryana president of All India Jat Mahasabha, the demand will be discussed at a sarv khap panchayat on July 17 at Meham Chaubisi Chabutara in Rohtak. The demand was raised at a meeting of khap representatives at Dhanana village.

6. Which EU nation held interest rates on hold at a record low of 0.5% for the 15th month in a row?

Answers : UK

7. Who was the IPL chief suspended and filed Rs 1200 crore fraud case by BCCI ?
Answer: Lalit Modi

8. New Rupee Symbol of India or Indian Rupee Symbol represents ?


Answer: A mix of the Devanagri ‘Ra’ and Roman ‘R’, to become the fifth currency in the world to have a distinct identity.


9. What was The world’s only antivirus browser ?

Answer: Epic Browser

10. Kadapa district named ———————-
Answer: YSR district
Andhra Pradesh government on July 8, 2010 renamed Kadapa district as YSR district on the birth anniversary of late chief minister Y S Rajasekhara Reddy, who was popularly known by his initials.

11. Who is the winner of the adidas Golden Shoe award in Fifa World Cup 2010 ?
Answer: Thomas MUELLER

12. Hong Kong police busted an illegal gambling syndicate taking bets worth HK$100 million on what?

Answers : World Cup matches

13. Who was the first matriculate from the tribe in forests Orissa ?
Answer: Baya Mankidia
Baya Mankidia (16) trekked 13kms daily and fought odds to do Orissa’s Mankidia nomadic tribe.

14. CEO of Deutsche Bank?


Answer: Anshu Jain

15. Who is the Former India hockey star attacked umpire ?

Answer: Sunil Ekka
Former India hockey player Sunil Ekka, playing for Army XI, lashed out with his hockey stick at veteran umpire RS Suriya Prakash, leaving the latter seriously injured.

16. Who is the Cricketer decided and wants to have his blood used on a page of his autobiography to be released in February next year (Feb 2011) ?

Answer: Batting star Sachin Tendulkar

17. AICC president Sonia Gandhi’ s Birthday is on ?

Answer: June 19

18. Who was the PM want to hold bilateral talks with Prime Minister Manmohan Singh after the end of the G20 summit

Answer: Canadian Prime Minister Stephen Harper announced on Friday he will hold bilateral talks with Prime Minister Manmohan Singh after the end of the G20 summit.

19. Who was the Bollywood Actress married at the age of 41 years on June 18, 2010 ?

Answer: Manisha koirala

20. 2010 ESPY Award Winners (ESPN)
Answer: Click here for 2010 ESPY Award Winners – http://www.indiasummary.com/2010/07/15/arthur-ashe-espy-courage-award-2010-espy-nominations-2010-espy-award-winners/
21. Who recieved Arthur Ashe ESPY Courage Award in 2010 ?
Answer: Ed Thomas’s family

22. Who is the winner of the Best Young Player Award award in fifa 2010 ?
Answer: Thomas MUELLER

23. Which country is planning to build the world’s largest seawater desalination plant ?

Answer: Israel

24. As working couples are facing difficulties while fighting for divorce or child custody battles in family courts, the Madras High Court has announced ———————– will function in the city from ———————- .

Answer: “holiday courts” will function in the city from July 10, 2010.

25. Which European country celebrates its National Day on 25th June (hint: England’s final rivals in the Group stage of the FIFA World Cup)?
Answers : Slovenia

26. Who was the Tollywood director recently married on June 18, 2010 ?

Answer: Tollywood director Surender Reddy
Recently Tollywood director Surender Reddy tied the knot with Deepa.

27. Name the Jamaican triple Olympic champion who is going to retair on 2016 Olympics?

Answer: Usain Bolt

28. In 2010 which was declared as the fourth best among the top 10 luxury trains of the world by the travel magazine Conde Nast.
Answer: Palace on Wheels
Palace on Wheels has been declared the fourth best among the top 10 luxury trains of the world by the travel magazine Conde Nast.

29. Who won World Cup final 2010 ?

Answer: Spain

30. What was the World Cup song in 2010 ? and by whom it was sanged ?

Answer: World Cup song “Waka Waka,”
World Cup song “Waka Waka,” was sang by Columbian pop queen Shakira and is to sing for a Bollywood film in future.


JUNE-JULY PART-I

JUNE-JULY PART-II
JUNE-JULY PART-III


Tag: June/July current affairs 2010, Current affairs of india, Current affairs of june 2010, June and July 2010 current affairs quiz, bank exam questions, Competitive exams, Current affairs, Current Affairs july 2010, Entrance exam, General Knowledge, General Knowledge Questions 2010, GK Questions, current affairs pdf, GK Questions july 2010, Latest General Knowledge Questions,

Disclaimer: The author claims full ownership of all articles herein but doesn't claim ownership of all photos posted on this site. If the respective copyright owners wish for their photos to be taken down, feel free to leave a comment and these will be taken down immediately.

Friday, June 11, 2010

June 11, 2010

General Knowledge Book Free 2010 PDF SET-1


General Knowledge Quiz with answers 2010 / general knowledge quiz for kids / free general knowledge quiz / grade / easy GK quiz / General Knowledge Quiz with answers 2010 / general knowledge quiz for kids / free general knowledge quiz / grade / easy GK quiz / Printable Printable
General Knowledge Quiz for Competitions / 2010 General Knowledge Quiz

Hi I have sent and email to all of the above for ebook 2011 pdf

Hi All of Current Affairs 2011 Readers.
I am going to release EBOOK CURRENT AFFAIRS 2011 (JAN-AUG). But before release it I want your help.
It congaing less questions answers so for making it large I have an idea.
I want 15 questions-answers from your side, before 22 August.

I will put these question in book and blog, which will help you and many other. By this way we can gather large amount of Q-A.
And I will note down the email id of those who will send this Q-A. And will send the book only to those who will send at least 15 questions with answers.

Summery :- I will send the book only to those who will send 10 Q-A before 22 August. Please send it will beneficial for you and other.

Note:- Please does't copy the questions from other site. I can easily catch them.
for prepare questions read any article and prepare questions based on this , or read news papers site and prepare questions based on current affairs, gk , or history etc.
SEND Q-A ON :- ahlawat.vikas24@gmail.com or simply reply this mail

Connect with me here:-
http://www.facebook.com/people/Vikas-Ahlawat/100001912494031
http://www.facebook.com/pages/Current-Affairs-2011/200723369939583
http://current-affairs-quiz-questionsanswers.blogspot.com

1. AUTHOR OF HARD TIMES
a. ENDID BLYTON
b. RAJ RAO
c. CHARLE'S DICKEN'S
d. H G WELLS

2. WHICH IS THE LANGUAGE SPOKEN BY MOST PEOPLE
a. ANSWER OF c & d
b. FRENCH
c. SPANISH
d. MANDRAIAN

3. THE STUDY [ART] OF COMMUNICATING IDEAS OR THOUGHTS BY FINGER
a. DANOLOGY
b. CYTOLOGY
c. ETHICS
d. DACTYOLOGY

4. Who is inventor of computer
a. Blaz Pascal
b. shoiab
c. challes babbage
d. fff

5. branch of science deals with causes of diseases is-
a. gerontology
b. etiology
c. herpatology
d. limnology

6. Who built Eiffel tower
a. Louis Williams
b. Gustave Eiffel
c. Brendon Louis Shephard
d. Qui Nan Mian

7. The longest inland waterways in the world is ?
a. Mississippi river system
b. The Great Lakes
c. St.Lawrence
d. River Rhine

8. which country invented the atom bomb?
a. u.s.a
b. france
c. germany
d. india

9. The software named SEAMONKEY is used in a computer to
a. Delete the virus infected files
b. Recover lost datas
c. Browse the internet
d. use as a media player

10. Which Jonas brother dated Taylor Swift?
a. Nick
b. Kevin
c. Jo
d. Frankie


CLICK HERE FOR GK TEST SET NO - 1
CLICK HERE FOR GK TEST SET NO - 2
CLICK HERE FOR GK TEST SET NO - 3
CLICK HERE FOR GK TEST SET NO - 4
CLICK HERE FOR GK TEST SET NO - 5
CLICK HERE FOR GK TEST SET NO - 6
CLICK HERE FOR GK TEST SET NO - 7
CLICK HERE FOR GK TEST SET NO - 8
CLICK HERE FOR GK TEST SET NO - 9
CLICK HERE FOR GK TEST SET NO - 10
CLICK HERE FOR GK TEST SET NO - 11
CLICK HERE FOR GK TEST SET NO - 12
CLICK HERE FOR GK TEST SET NO - 13
CLICK HERE FOR GK TEST SET NO - 14




1. Correct Answer: CHARLE'S DICKEN'S

2. Correct Answer: MANDRAIAN

3. Correct Answer: DACTYOLOGY

4. Correct Answer: challes babbage

5. Correct Answer: etiology

6. Correct Answer: French engineer Gustave Eiffel

7. Correct Answer: Mississippi river system

8. Correct Answer: u.s.a

9. Correct Answer: Browse the internet

10. Correct Answer: Jo


~: Don’t forget to leave your comment :~


Tag: general knowledge quiz with answers 2010, general knowledge facts, online general knowledge quiz, easy general knowledge quiz, general knowledge quiz printable, general knowledge questions, general knowledge test, music quiz, movie quiz, free general knowledge quiz, general knowledge quiz for kids, general knowledge quiz for children, general knowledge quiz with answers, general knowledge quizzes, general knowledge quiz india, pub quizzes or quiz games, ,