CURRENT AFFAIRS 2012 (TRIVIA QUIZ)

Here you will find Current affair Trivia Quiz, GK 2012, Latest Bank PO Materiel and article on Other topic to improve your GK.

polio

LightBlog

Breaking

Showing posts with label Technology Quiz. Show all posts
Showing posts with label Technology Quiz. Show all posts

Tuesday, November 1, 2011

November 01, 2011

November 2011 Technology Current Affairs Set-1

This is the Technology quiz related 1 November 2011 activity


Answers:- 1).Google 2).Azim Premji 3).200 basis-point 4).Nita Ambani 5).Nokia 6). China

Questions:-
1). India may figure among the 18 select countries where technology giant ------------ would launch its upcoming smartphone Galaxy Nexus.


2). Wipro's chairman -----------, warned that if prompt action was not taken, India would face a serious setback. He said there was a complete absence of decision-making among leaders.



3). Kotak Mahindra Bank has announced a surprising ---------- hike in its savings deposit rate for all deposits in excess of Rs 1 lakh in order to attract more deposits from its customers.


4). East India Hotels Ltd, has appointed ------------, the wife of Mukesh Ambani as an Additional Director on its board of directors.


5). Which Company has announce the Free wi-fi high-speed access for central London from 1 November to end of 2011?


6). ------------ has taken the next step in its quest to become a major space power with the launch of the unmanned Shenzhou 8 vehicle (spacecraft).

Tuesday, October 18, 2011

October 18, 2011

6 ANDROID FACTS QUIZ || TECHNOLOGY QUIZ

ANDROID HISTORY/FACTS RELATED SMALL QUIZ

1). Android is an ------------ for mobile devices such as smartphones and tablet computers.
-operating system

2). Which company purchased the initial developer of the Android Inc.?
-Google

3). Android Inc. was founded California, United States in -----------?
-October, 2003

4). Andrew Rubin is a co-founder and former CEO of both Danger Inc. and -------------.
-Android Inc

5). Does Android support video calling?
-Android does not support native video calling, but some handsets which have a customized version of the operating system that supports it,

6). Android does not support ---------- capture as of 2011.
-screenshot

Wednesday, October 5, 2011

October 05, 2011

Apple co-founder Steve Jobs dies at 56 | 5 Oct 2011


Very Sad News:-

Apple co-founder Steve Jobs dies at 56 | 5 Oct 2011

Apple co-founder and former CEO Steve Jobs, counted among the greatest American CEOs of his generation, died on Wednesday (5 Oct 2011) at the age of 56, after a years-long and highly public battle with cancer and other health issues.

Jobs' death was announced by Apple in a statement late on Wednesday. The Apple.com homepage featured a black-and-white picture of him with the words Steve Jobs, 1955-2011.

Friday, June 4, 2010

June 04, 2010

Skype Quiz Questions - Answers

1. Where is the headquarters of the Skype Group?
a. Luxembourg
b. London
c. New York
d. California

2. Which entrepreneurs created the Skype software program?
a. Johnny Friis
b. Niklas Zennström
c. Natasha Betenhaul
d. Janus Friis

3. How much is the fee for calling other Skype users?
a. US$1 per minute
b. US$1 per hour
c. Free
d. US$2 per hour

4. Who acquired the Skype Group in September 2005?
a. Amazon
b. eBay
c. Google
d. Yahoo

5. What feature of Skype allows Skype users to call traditional landlines and mobile phones for a fee?
a. SkypeIn
b. SkypeOut
c. Video Conferencing
d. Instant Messaging

6. What feature of Skype allows Skype users to receive calls on their computers dialed by regular phone subscribers to a local Skype phone number?
a. SkypeIn
b. SkypeOut
c. Video Conferencing
d. Instant Messaging

7. What is the brand of mobile phone that Skype offers?
a. Skype
b. Skypephone
c. Skypemobile
d. Skypecellular

8. What type of OS does the mobile phone of Skype runs on?
a. Windows
b. Mac
c. BREW
d. O2

9. In January 2008, for what type of technology was Skype released for?
a. PDA
b. Linux OS
c. PSP
d. Iphone

10. What type of model does Skype uses to differentiate itself from normal VoIP networks?
a. Peer-to-peer
b. Client-server
c. Central
d. RSS

11. On which magazine was Skype awarded the Best VoIP Service in 2006?
a. InfoWorld
b. Byte Magazine
c. Computer Shopper Magazine
d. PC World

12. What is the color of the logo of Skype?
a. Red
b. Light Blue
c. Yellow
d. Green

Answers


1. Where is the headquarters of the Skype Group?

Correct Answer: Luxembourg

2. Which entrepreneurs created the Skype software program?

Correct Answer: Niklas Zennström


Correct Answer: Janus Friis

3. How much is the fee for calling other Skype users?

Correct Answer: Free

4. Who acquired the Skype Group in September 2005?

Correct Answer: eBay

5. What feature of Skype allows Skype users to call traditional landlines and mobile phones for a fee?

Correct Answer: SkypeOut

6. What feature of Skype allows Skype users to receive calls on their computers dialed by regular phone subscribers to a local Skype phone number?

Correct Answer: SkypeIn

7. What is the brand of mobile phone that Skype offers?

Correct Answer: Skypephone

8. What type of OS does the mobile phone of Skype runs on?

Correct Answer: BREW

9. In January 2008, for what type of technology was Skype released for?

Correct Answer: PSP

10. What type of model does Skype uses to differentiate itself from normal VoIP networks?

Correct Answer: Peer-to-peer

11. On which magazine was Skype awarded the Best VoIP Service in 2006?

Correct Answer: Computer Shopper Magazine

12. What is the color of the logo of Skype?

Correct Answer: Light Blue