Skype Quiz Questions - Answers

1. Where is the headquarters of the Skype Group?
a. Luxembourg
b. London
c. New York
d. California

2. Which entrepreneurs created the Skype software program?
a. Johnny Friis
b. Niklas Zennström
c. Natasha Betenhaul
d. Janus Friis

3. How much is the fee for calling other Skype users?
a. US$1 per minute
b. US$1 per hour
c. Free
d. US$2 per hour

4. Who acquired the Skype Group in September 2005?
a. Amazon
b. eBay
c. Google
d. Yahoo

5. What feature of Skype allows Skype users to call traditional landlines and mobile phones for a fee?
a. SkypeIn
b. SkypeOut
c. Video Conferencing
d. Instant Messaging

6. What feature of Skype allows Skype users to receive calls on their computers dialed by regular phone subscribers to a local Skype phone number?
a. SkypeIn
b. SkypeOut
c. Video Conferencing
d. Instant Messaging

7. What is the brand of mobile phone that Skype offers?
a. Skype
b. Skypephone
c. Skypemobile
d. Skypecellular

8. What type of OS does the mobile phone of Skype runs on?
a. Windows
b. Mac
c. BREW
d. O2

9. In January 2008, for what type of technology was Skype released for?
a. PDA
b. Linux OS
c. PSP
d. Iphone

10. What type of model does Skype uses to differentiate itself from normal VoIP networks?
a. Peer-to-peer
b. Client-server
c. Central
d. RSS

11. On which magazine was Skype awarded the Best VoIP Service in 2006?
a. InfoWorld
b. Byte Magazine
c. Computer Shopper Magazine
d. PC World

12. What is the color of the logo of Skype?
a. Red
b. Light Blue
c. Yellow
d. Green

Answers


1. Where is the headquarters of the Skype Group?

Correct Answer: Luxembourg

2. Which entrepreneurs created the Skype software program?

Correct Answer: Niklas Zennström


Correct Answer: Janus Friis

3. How much is the fee for calling other Skype users?

Correct Answer: Free

4. Who acquired the Skype Group in September 2005?

Correct Answer: eBay

5. What feature of Skype allows Skype users to call traditional landlines and mobile phones for a fee?

Correct Answer: SkypeOut

6. What feature of Skype allows Skype users to receive calls on their computers dialed by regular phone subscribers to a local Skype phone number?

Correct Answer: SkypeIn

7. What is the brand of mobile phone that Skype offers?

Correct Answer: Skypephone

8. What type of OS does the mobile phone of Skype runs on?

Correct Answer: BREW

9. In January 2008, for what type of technology was Skype released for?

Correct Answer: PSP

10. What type of model does Skype uses to differentiate itself from normal VoIP networks?

Correct Answer: Peer-to-peer

11. On which magazine was Skype awarded the Best VoIP Service in 2006?

Correct Answer: Computer Shopper Magazine

12. What is the color of the logo of Skype?

Correct Answer: Light Blue

0 comments:

Post a Comment

IBPS books (FREE shipping Cash on Delivery)

Kontera Ads