BANK GENERAL AWARENESS QUESTIONS : AXIS BANK


BANK GENERAL AWARENESS QUESTIONS WITH ANSWERS
Hey friends following questions is made for IBPS PO Exam Preparation.

SET : 171
1.For quick justice delivery system Indian P.M pass a new law in june 2011 Name that nation mission?
Ans. National Mission For Justice Delivery & legal Reforms.
2 .In 2011 Socio- economic and caste census start from which village?
Ans. Sankhola  (Tripura).
3. Who is the CEO of the national Intelligence Grid (NATGRID)?
Ans.  Raghu raman.
4. Who granted NATGRID in june 2011?
Ans. Central Cabinet of Security (CCS).
5. What is the full form of BIPPA?
Ans . Bilateral Investment  Protection and promotion Agreement.
6. To make shelf help group stronger smt. Sonia Gandhi start a mission in june 2011 from Rajasthan name that mission?
Ans. National Rural lives hood Mission.
7. For redevelopment of slums areas in urban areas central govt. grant a new mission what it is?
Ans. Rajeev  Awash yojana.
8. Which Indian company buy 74% share of Bharti Axa Life insurance company?
Ans. Reliance Industry limited.
9. What is new action limit for post office saving account annual interest declare by the CBDT in june 2011?
Ans. Rupees 3500 for single account .
10. Which insurance company tie up Axis Bank for the development of credit card in the market?
Ans. LIC.

2 comments:

jaanvi mittal said...

sir i want to search JSSC Syllabus please made a page of JSSC Syllabus 2017 for those candidates who are going to appear in JSSC CGSCE Preliminary and Mains Exams.

kingrani said...


Sarkari Recruitment is one of the biggest Indian Job Site so here you will getLatest Sarkari Recruitment 2017so

Post a Comment

IBPS books (FREE shipping Cash on Delivery)

Kontera Ads