Facebook hired Apple Engineers To Build The Facebook Phone


Facebook has hired more than a half dozen former Apple software and hardware engineers who were on the iPhone, and one who worked on the iPad, to build the Facebook Phone, The New York Times reports.
Instead of posting job listings for the Facebook phone online, CEO Mark Zuckerberg and his team are recruiting employees for the phone by hand, according ot the report. Zuckerberg is peppering former Apple engineers with very specific questions about the iPhone, too — including the types of chips used.
The Facebook phone project has been rebooted a number of times because the company only recently discovered it needed to bring in people with phone-making experience, according to the report. One Facebook employee told The New York Times that Facebook originally thought it could figure out hardware development on its own.
Here's the money quote from the story;
Mark is worried that if he doesn’t create a mobile phone in the near future that Facebook will simply become an app on other mobile platforms,” one Facebook employee said.
read complete news here..

YOUTUBE LAUNCHED HUMAN RIGHTS CHANNEL


Hey friends do you know that.........YouTube has launched a Human Rights channel, with non-profit partner Witness and video playlist creator Storyful, the company announced Thursday. The channel will curate footage of human rights-related stories, uploaded by citizen users, shedding light on under-reported stories and, potentially, fueling activism.

Human rights organization Witness will be responsible for ensuring content is balanced and has adequate context. Storyful will source and verify all of the channel’s content.
Youtube link
http://www.youtube.com/humanrights

MAY 2012 CURRENT AFFAIRS QUESTIONS WITH ANSWERS


CURRENT AFFAIRS 2012 MAY. MONTH WISE CURRENT AFFAIRS QUESTIONS WITH ANSWERS


Answers-1] Talwar couple 2] Tokyo 3] Hampi Express 4] Perarivalan 5] Falcon-9 & Dragon 6] Guwahati 7] Speed Post 8] Glow Divine 9] 7.5 crores 10] Tim Cook(Apple)


Q.1 Name the convicts of the Aarushi Talwar murder case as said by a CBI report recently?

Q.2 Name the city which boasts of the world’s longest tower “Sky tree” which was opened for public access recently?
Q.3 Name the train which collided with a goods train recently at Anantapur in AP killing atleast 26 people?
Q.4 Name the accused of Rajiv Gandhi murder case who secured 92% marks in Tamil Nadu 12th board results which were out recently?
Q.5 Name the spacecrafts of a private Californian company(Space X) whose passengerless aircrafts were sent to space on Tuesday morning?
Q.6 Name the city where “The Coffee Alchemist Festival” was organized recently?
Q.7 Name the service of the Indian Postal Department which completed 25 successful years of its service in India?
Q.8 Name the latest brand campaign of Nakshatra jewelllery which was attended by its brand ambassador Katrina Kaif recently?
Q.9 What is the number of unemployed youths in the world as per the recent survey by International Labour Organisation (ILO)?
Q.10 Name the highest paid CEO of America as per a recent survey?

MAY 2012 CURRENT AFFAIRS TRIVIA BITS | Indian Minister


Hey friends welcome back, This is the small quiz based on current affairs related to MAY 2012 Top news.
Go through this quiz...
Enjoy quiz........


Answers:- 
1).S Jaipal Reddy 2).49% 3).TurkmenGaz 4).Novak Djokovic 5).Copyright 6).Maria Sharapova


Questions
1.)Name the oil minister of India.


2).Bharti Airtel said it will buy a --------% stake in the Indian broadband business of Qualcomm for about $165 million in a deal


3).GAIL (India) Limited inked the gas sale and purchase agreement (GSPA) with -----------, Turkmenistan's national oil company, for the 7.6-billion TAPI project on 23 May 2012.


4).Rafael Nadal defeated world no. 1 ----------- to claim his sixth Italian Open Title on 21 May 2012.


5).The Lok Sabha passed the --------- Bill 2010 on 22 May 2012


6).Russian tennis star ------------- defeated Li Na of China to retain the Italian Open title on 20 May 2012.

Sony launches Xperia U, Xperia P, Xperia Sola in India

Sony Mobile Communications has officially launched three new Xperia smartphones in the country: Xperia U and P, and Xperia Sola. The smartphones were initially unveiled at the Xperia S launch last month.

Sony Xperia U has a 3.5 inch scratch-resistant TFT touchscreen with a resolution of 854 x 480 pixels and is powered by a 1 GHz STE U8500 dual-core processor. The smartphone runs on Google Android 2.3 operating system (upgrade to Android Ice Cream Sandwich promised). There's a 5 megapixel camera with auto focus, 16x digital zoom and LED flash. The phone has 8 GB internal memory and 512 MB RAM. The smartphone is priced at Rs 17, 399.
For read original article click here...

PETROL PRICES INCREASED BY RS 7.50

Petrol prices have been increased by Rs 7.50 a litre from midnight. The increase was on the cards with the rupee continuing its free fall against the US dollar. The rupee fell to a record life low of 56 per dollar on Wednesday.
Oil companies had already told the government that wanted to hike petrol price by at least Rs 4 per litre.
FOR MORE CLICK HERE


UCO BANK 1000 CLERK RECRUITMENT : LAST DATE 2nd June

 UCO BANK RECRUITING 1000 CLERK ALL OVER INDIA, LAST DATE IS 2nd JUNE 2012


Bank Name: UCO Bank
Website : www.ucobank.com
Qualification :  Check Details
Experience : Fresher / Experienced
Location : All Over India
Number Of Posts : 1000 Clerks
Pay Scale : Rs. 7200-19300
Age Limit : 18-28 years

Description:
UCO Bank, a leading Public Sector Bank, invites applications for Clerical posts, from Indian citizens who have taken the Common Written Examination for Clerical cadre conducted by IBPS in 2011 and have a Valid Score Card issued by IBPS.allindiajobs.in


Important Dates :
Download of Fee Payment Challan & Payment of Application Fee From 16.05.2012 to 02.06.2012
Opening date for Online Registration 16.05.2012
Last Date for Online Registration 02.06.2012 
Age Limit : 18-28 years

For More Info Click here

CORPORATE RELATED CURRENT AFFAIRS MONTH WISE 2012


Corporate Current affairs 

Hey friends welcome back, Today I am going to post the Corporate related Quiz based on April 2012 Corporate activity.
This quiz is after long gap, this  is because currently I am busy. If any one want to help me in this, then send questions and answers at ahlawat.vikas24@gmail.com


Answers-1] Cairn India 2] Mutual Fund industry 3] Jim Yong Kim 4] Coal India Limited(CIL) 5] Coal India 6] Honda 7] Madhu Kannan 8] Vanilla pods 9] Gini & Jony 10] BSkyB satellite broadcaster


Q.1 Name the Company which struck oil at the Krishna-Godavari basin in AP in April 2012 for the 2nd time?
Q.2 Name the financial industry which suffered a loss of 36000 crore in the last fiscal year?
Q.3 Name the Us nominee for the World Bank who made a round of Delhi in April 2012  to garner support for his candidature?
Q.4 Name the Company upon which a directive was issued which will usher a revolution as said by Sriprakash Jaiswal?
Q.5 Name the power equipment manufacturer who withdrew initial papers for a follow-on offer with the market watchdog recently?
Q.6 Name the two-wheeler giant who surpassed ‘Hamara Bajaj’w with a comprehensive lead recently to  become the second biggest maker after Hero Motocorp?
Q.7 Name the MD & CEO of Bombay Stock Exchange who is slated to join Tata Sons as the head of the business development group?
Q.8 The shortage of what commodity may lead to the increase in prices of ice-creams this year?
Q.9 Name the Company which is eyeing a stake sale as Reliance capital is pushing from an exit from the kidswear?
Q.10 Name the Company which James Murdoch quit recently relating to the phone hacking scandal after quitting News International in February?

LAST MONTH (APRIL CURRENT AFFAIRS) 2012

Questions-Current Affairs
Answers-1] Bilawal Bhutto Zardari 2] Poribartan 3] sexual abuse and violence 4] Rahul Gandhi 5] Fighter Jet F-18 6] Mao flag website & Utopia website 7] Carla Bruni 8] China 9] Kanye West 10] To kill a Mockingbird

APRIL 2012 CURRENT AFFAIRS MONTH WISE
Q.1 Name the son of Pakistan president Asif Ali Zardari who is slated to visit India alongside his dad on a one-day visit?
Q.2 Name the initiative taken by Mamta Banerjee to remove the concept of Marxism from the textbook syllabus of Bengal?
Q.3 Supreme Court has announced the minimization of what contents as expansion of media norms for the channels recently?
Q.4 Name the person who has announced strict and swift actions against the non-performers in the elections in UP?
Q.5 Name the aircraft of the US navy which crashed into an apartment in Virginia on Friday?
Q.6 Name the two websites which have been shut by Beijing to kill coup rumours?
Q.7 Name the celeb wife who says that she travels in the city metro sporting a wig in avoiding the paparazzi?
Q.8 Name the country in which a child sold his kidney for $3500 to purchase an I-pad?
Q.9 Name the rapper who has made his love public for the reality TV star Kim Kardashian?
Q.10 Name the tale of racial injustice hosted by Barack Obama in the White House ahead of the 50th anniversary?

WATCH SATYAMEV JAYATE Tv Show ONLINE LIVE? AAMIR KHAN TV SHOW

Watch Satyamev Jayate online. Free episodes and updates of Satyamev Jayate available online. Download and watch Satyamev Jayate episodes.


First of all I want to tell you about reality about Aamir khan TV Show "Satyamev Jayate".
because I saw many guys searching for online Live show telecasting of Satyamev Jayate.


So here are questions....
Can you watch Aamir khan tv show Satyamev Jayate online?
Yes
Can you watch Aamir khan tv show  Satyamev Jayate online Live?
No (till now it is not avaliable so don't waist your time by searchnig online LIVE Satyamev Jayate show)


If you want to watch past show then it is avaliable on youtube you can follow the following link
http://www.youtube.com/smjindia?feature=etp-gs-smj&gclid=CPGDoaTN_K8CFQ176wod2Q1JFg

KBC 6 STARTING DATE 28 MAY 2012 | ONLINE REGISTRATION FOR KBC 6

KBC 6 Kaun Banega Crorepati 2012 – Registration Starting 28th May 2012 KBC Question /Answer for registration. Online registration for KBC season 6 kbc 6 registration 28 may 2012,kbc 6 registration from 28 may Amitabh Bachchan’s

Kaun Banega Crorepati 6 will start from 28 may 2012.
So your waiting time will finish on 28th May….. its time came to become crorepati…. Registration are going to opens from 28th may 2012… Details are as :-
Registration lines (both IVRS – phone and SMS -
messaging) are open from 21:00:00 hrs on
KBC 6th edition of Kaun Banega crorepati. Check out the following video
(IF YOU WANT FREE GK PDF FOR KBC 6 THEN COMMENT HERE INCLUDING YOUR EMAIL ADDRESS)

DOWNLOAD 13th MAY 2012 SATYAMEV JAYATE YOUTUBE | Watch Satyameva Jayate ...

Hey friends every one is waiting for 13th May 2012 (11AM) to watch Aamir Khan Show SATYAMEV JAYATE.
Do you know that show also available on YOUTUBE.COM
Following is the 's YOUTUBE link
http://www.youtube.com/show/satyamevjayate?s=1
Do you want to Download FULL SATYMAVEV JAYATE SHOW FROM YOUTUBE
PREVIOUS SHOW (6TH MAY) AND UPCOMMING 13th May SHOW
Then this the the way for downloading video from YouTube.


Step 1:- Download  IDM software from following link
http://www.internetdownloadmanager.com/download.html
Step 2:- Install IDM software.
Step 3:- Now restart your browser.
Step 4:- A download link will appear on every youtube video 
Step 5:- Now click on the link download will start , Enjoy downloading:)

IPL QUIZ 2012 QUESTIONS ANSWERS | SPORTS QUIZ |DHONI


INDIAN PREMIER LEAGUE 2012 QUIZ \ SPORTS QUIZ
Answers-1] Kevin Pietersen 2] Mahela Jayawardene 3] Pragyan Ojha 4] 30 5] Kieron Pollard 6] DC 7] Shikher Dhawan 8] Yuvraj Singh 9] Marlon Samuels 10] Rohit Sharma

Q.1 Name the striker from Delhi who is in news recently for his controversial switch-hit?
Q.2 Name the ex-Kochi captain who is gracing the DD middle order in IPL-5?
Q.3 Name the ex-DC left arm spinner who is one of the leading wicket takers in IPL history and is playing this season for MI?
Q.4 How many sixes were hit in the teeth crunching match between RCB & CSK?
Q.5 Who was the hero of MI in the mammoth score of 198 vs RR which brought victory to the side?
Q.6 Name the side who has the likes of D Christian & Cameroon White and yet have not delivered a stunning performance in this version?
Q.7 Name the left handed opener of DC who was a hero of the U-19 WC of 2004 alongside Raina,Karthik & Uthappa? 
 Q.8 Name the cricketer whose columns on the summary of a particular match are published in the dailies by the name “Champ’s Eye view”?
Q.9 Name the 31-year old West Indian who played a match winning  Innings against KXIP in their first game which Pune cruised to victory?
Q.10 Name the player from MI who scored an unbeaten 73 and hit a six off the last ball of Christian to give MI a stunning victory?

APRIL 2012 QUESTIONS ANSWERS RELATED TO CURRENT AFFAIRS | AFSPA


Current Affairs Questions answers April 2012
Answers-1] 3000-crore Eurocopter deal 2] Siachen 3] Soda 4] P Chidambaram 5] Bratya Basu 6] 2 years 7] Roman Abramovich 8] PWD 9] Todd Duffee 10] Sunil Gavaskar

Q.1 The last minute decision to scrap which deal despite French protests might have led the Arms lobbies against AK Antony?
Q.2 Name the World’s highest battlefield where an avalanche caused the burial of more than 100 Pakistani soldiers last Saturday?
Q.3 Name the drink that increases the chances of a heart attack by 20% according to a recent drink study?
Q.4 Name the Union Minister who visited J&K before the crucial summer which is attest period for partial withdrawal of the AFSPA?
Q.5 Name the education minister of Bengal who denied any move of keeping Marx & Bolshevik from WB text books?
Q.6 According to a recent legal decision, a person whose spoken or written word leads to hatred against a HIV patient may be subjected to how many years of jail term?
 Q.7 Name the Chelsea owner who has had talks with Didier Deschamps (France’s WC & Euro winning skipper) for becoming the manager of the club?
Q.8 Name the organization who owns the M Chinnaswamy stadium of Bangalore & who has demanded a whopping sum of 6.55 crore as rent from Karnataka State Cricket Association?
Q.9 Name the American who just took 44 seconds to walk away with a win against Neil Grove in the Super Fight League in Chandigarh?
Q.10 Name the person who said recently that DRS was a flop show in Sri Lanka recently?

FINANCIAL YEAR 2011-12 RELATED CURRENT AFFAIRS QUIZ


Hey friends welcome back, today we will go through the quiz which is related to finance related activity of current and past year (2011-2012). Finance related question is most important from bank exams point of view. So go through and +add in your mind following 10 questions based on money...                
1. What is % increase in export of India in financial year 2011-2012?
Ans. 21%.
2.  What is % increase in import of India in  financial   year 2011-2012?
Ans. 32.1%.
3. 1. What is total amount in rupees of export of India in  financial  year 2011-2012?
Ans. 303.7 Billion Dollar.
4. What is total amount in rupees of import of India in  financial  year 2011-2012?
Ans. 488.6 Billion Dollar.
5.  . What is total trade deficit  of India in  financial  year 2011-2012?
Ans.185 billion dollar.
6. G -20 summit 2012 took place in which city  ?
Ans. Wasington.
7. Second Nuclear security summit 2012 took place in which city  ?
Ans.Seoul ( south Korea) .
8. Fourth BRICS summit 2012 took place in which country ?
Ans. New Delhi (India) .
9. Who is appointed as new railway minister  in march 2012 ?
Ans. Muckul Raio.
10. Which state of India has completed 100 years of its journey in 22 march 2012?
Ans.Bihar

Maharshi Dayanand University Rs. 400 Scam | 400 करोड़ का घोटाला!

महर्षि दयानंद विश्वविद्यालय में 400 करोड़ का घोटाला!

चंडीगढ। पंजाब एवं हरियाणा हाईकोर्ट ने रोहतक के महर्षि दयानंद विश्वविद्यालय वीसी डॉ. आरपी हुड्डा को विश्वविद्यालय के ग्लोबल स्टडी सेंटर एवं सब सेंटरों के आवंटन में लगभग 400 करोड़ रुपये के घोटाले की शिकायत पर 9 जुलाई के लिए नोटिस जारी कर जवाब मांगा है।

हाईकोर्ट ने राज्य के मुख्य सचिव को भी नोटिस जारी किया है। रोहतक के रविंद्र कुमार की ओर से दायर जनहित याचिका में कहा गया है कि विश्वविद्यालय के वीसी डॉ. आरपी हुड्डा ने नियमों को ठेंगा दिखाते दस ग्लोबल स्टडी सेंटरों को खोलने की इजाजत दे दी। इस मामले में लगभग 400 करोड़ रुपये का घोटाला किया गया है।

याचिका में बताया गया है कि विश्वविद्यालय में डिस्टेंस एवं ई-लॄनग, इंफार्मेशन एंड स्टूडेंट सपोर्ट सेंटर एवं ग्लोबल स्टडी सेंटरों को खोले जाना का खाका तैयार किया गया था, जिसमें से निजी फ्रैंचाइजियों को 10 ग्लोबल स्टडी सेंटर खोले जाने की अनुमति दी थी।

यह सेंटर कुलपति ने अपनी विशेष शक्तियों का इस्तेमाल करते हुए खोले थे। इस मामले में ग्लोबल स्टडी सेंटरों को आगे सब स्टडी सेंटर खोले जाने की शक्तियां भी दी गईं
Click here for read original post

MAY 2012 GENERAL AWARENESS QUIZ QUESTIONS


PREPARE FOR IBPS/COMPETITIVE EXAMS 2012 | LATEST GENERAL AWARENESS QUIZ QUESTIONS WITH ANSWERS

GK/CURRENT AFFAIRS BASED MONTH WISE QUIZ:-

1.To decide the age limit of member of IOA & NSA central govt. passed a bill in 2011 named that bill?
Ans. National Sports Development Bill 2011.

2. How many member was there  in JPC, organized in Feb. 2011?
Ans. 30 member.

3. Who is the president of the CAG?
Ans. V.K Sauglu.

4. 168years old Weekly Newspaper is closed in Britain because of phone hacking blame tell that name?
Ans. News of the World.

5. Named the capital of the new country South Sudan?
Ans. Juba.

6. Named the 54th country of Africa Mahadavip ?
Ans. South Sudan which is come into existence in 9th July 2011.

7. Who is the first woman prime-minister of Thailand?
Ans. Bingluck Sinwatra.

8. Import of seeds of wheat  & rice first time in India in which year?
Ans. In 1988.

9. SPMCIL stands for what?
Ans. Security Printing and Meeting Corporation of India Ltd.

10. Tell the India`s position in steel making in the world level?
Ans. 4th place in the World Steel Association.  

Railway Platform ticket to cost Rs. 5 from May 1 2012

NEWS:-

You will have to pay more to enter any railway platform from May 1.
The ticket will cost Rs. 5. The hike, up from Rs. 3, follows the announcement made in the Railway Budget for 2012-13.

DELHI HIGH SECURITY NUMBER PLATES | 6 NEW SECURITY FEATURES


The ambitious High Security Registration Plates project has been launched in the Capital Delhi.

According to Delhi Transport Minister Arvinder Singh Lovely, implementation of the HSRP project involves installation of tamper-free number plates on vehicles which will help in checking vehicle thefts.

As per the new order, all newly registered vehicles will have to get the HSRP in the first phase. Subsequently, the old/existing vehicles will be covered from June 15.
The HSRP is made of 1 mm thick aluminium, has a retro-reflective sheet, a chromium based hologram and an India in-scripted hot stamping foil. It will have a unique laser code of minimum seven digits and embossed registration number.
click here for read original article

IBPS books (FREE shipping Cash on Delivery)

Kontera Ads