MAY 2012 GENERAL AWARENESS QUIZ QUESTIONS


PREPARE FOR IBPS/COMPETITIVE EXAMS 2012 | LATEST GENERAL AWARENESS QUIZ QUESTIONS WITH ANSWERS

GK/CURRENT AFFAIRS BASED MONTH WISE QUIZ:-

1.To decide the age limit of member of IOA & NSA central govt. passed a bill in 2011 named that bill?
Ans. National Sports Development Bill 2011.

2. How many member was there  in JPC, organized in Feb. 2011?
Ans. 30 member.

3. Who is the president of the CAG?
Ans. V.K Sauglu.

4. 168years old Weekly Newspaper is closed in Britain because of phone hacking blame tell that name?
Ans. News of the World.

5. Named the capital of the new country South Sudan?
Ans. Juba.

6. Named the 54th country of Africa Mahadavip ?
Ans. South Sudan which is come into existence in 9th July 2011.

7. Who is the first woman prime-minister of Thailand?
Ans. Bingluck Sinwatra.

8. Import of seeds of wheat  & rice first time in India in which year?
Ans. In 1988.

9. SPMCIL stands for what?
Ans. Security Printing and Meeting Corporation of India Ltd.

10. Tell the India`s position in steel making in the world level?
Ans. 4th place in the World Steel Association.  

0 comments:

Post a Comment

IBPS books (FREE shipping Cash on Delivery)

Kontera Ads