FINANCIAL YEAR 2011-12 RELATED CURRENT AFFAIRS QUIZ


Hey friends welcome back, today we will go through the quiz which is related to finance related activity of current and past year (2011-2012). Finance related question is most important from bank exams point of view. So go through and +add in your mind following 10 questions based on money...                
1. What is % increase in export of India in financial year 2011-2012?
Ans. 21%.
2.  What is % increase in import of India in  financial   year 2011-2012?
Ans. 32.1%.
3. 1. What is total amount in rupees of export of India in  financial  year 2011-2012?
Ans. 303.7 Billion Dollar.
4. What is total amount in rupees of import of India in  financial  year 2011-2012?
Ans. 488.6 Billion Dollar.
5.  . What is total trade deficit  of India in  financial  year 2011-2012?
Ans.185 billion dollar.
6. G -20 summit 2012 took place in which city  ?
Ans. Wasington.
7. Second Nuclear security summit 2012 took place in which city  ?
Ans.Seoul ( south Korea) .
8. Fourth BRICS summit 2012 took place in which country ?
Ans. New Delhi (India) .
9. Who is appointed as new railway minister  in march 2012 ?
Ans. Muckul Raio.
10. Which state of India has completed 100 years of its journey in 22 march 2012?
Ans.Bihar

1 comments:

vijayprabas said...

hi,
vijay here i need current affairs for csat exams plz make it fast..thnk u

Post a Comment

IBPS books (FREE shipping Cash on Delivery)

Kontera Ads