CURRENT AFFAIRS FEBRUARY 2011 QUIZ - 4

1).The International Labour Organisation's Decent Work Research Prize has been awarded to economist -------------- and Professor Eve Landau.
Ans:-Jayati Ghosh

2).World's largest cell phone maker ---------- and software giant Microsoft will form a broad strategic partnership, a move that will help them to fight stiff competition from rivals Apple and Google
in the smartphone market.
Ans:-Nokia

3).The new Science and Technology policy being formulated by the -------------- Government has for the first time included Intellectual Property Rights (IPR) as an important component.
Ans:-Tamil Nadu

4).The constitution of the Justice ---------- Commission of Inquiry to go into cases of illegal allotment of land and sites and denotification of land in Karnataka.
Ans:-B. Padmaraj

5).------------ Authority of India Ltd. (SAIL) on Friday said it planned to invest around Rs.5,000 crore to develop the mines in Chiria and start mechanised mining in the next three years to feed its plants in Bokaro, Burnpur, Durgapur and Rourkela.
Ans:-Steel

6).Cellular mobile services of ------------ Circle of Bharat Sanchar Nigam Limited (BSNL) have been awarded ISO 9001:2008 certificate.
Ans:-Tamil Nadu

7).The industrial production plunged to a 20-month low of ----------- per cent in December against 18.1 per cent growth during the same period last year, notwithstanding the 8.6 per cent GDP growth being projected by the government.
Ans:-1.6

8).---------- said it would provide assistance worth $5 million to upgrade and support 50 Satya Elementary Schools being run by the Bharti Foundation, the philanthropic arm of Bharti Enterprises, in Punjab, Haryana, Rajasthan and Uttar Pradesh.
Ans:-Google

9).------------ (L&T) and Cassidian, the recently renamed division of EADS, the European defence and aerospace conglomerate, announced the formation of a joint venture to address the Indian defence market.
Ans:-Larsen & Toubro

10).Gary Kirsten presenting the Lifetime Achievement award to coach Ramakant Achrekar,who had guided --------- in his formative years.
Ans:-Sachin Tendulkar

CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 8
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 7
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 6
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 5
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 4
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 3
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 2
CURRENT AFFAIRS 2011 MARCH - 1

CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 6
CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 5
CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 4
CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 3
CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 2
CURRENT AFFAIRS 2011 FEBRUARY - 1

CURRENT AFFAIRS DECEMBER 2010 - 1
CURRENT AFFAIRS DECEMBER 2010 - 2
CURRENT AFFAIRS DECEMBER JAN 2011 - 3
CURRENT AFFAIRS 2010-11 DEC-JAN 2011 4
CURRENT AFFAIRS JANUARY 2011 - 5
CURRENT AFFAIRS JANUARY 2011 - 6

0 comments:

Post a Comment

IBPS books (FREE shipping Cash on Delivery)

Kontera Ads