CWG Quiz Part- II | CWG Quiz Questions with Answers | Commonwealth games 2010 quiz questions | CWG Records | CWG 2010

2010 CWG Quiz Part- II


Commonwealth games 2010 quiz questions | CWG Quiz Questions with Answers | CWG Records
Hi Friends Commonwealth Games 2010 Quiz is ready for you. It will be in bunch of questions. Every part will contain 15 questions related to CWG 2010 ( Commonwealth games 2010). It is Part-II for you. Soon you will got other part of CWG 2010 Quiz Questions - Answers.
Thanks in advance for your comments.

For Read Part-I Click here (1-15)
For Read Part-II Click here (16-30)

16).How was the chief guest at the opening ceremony of the Commonwealth Games 2010 at Delhi?
Answer:-Indian President Prathiba Patil was the chief guest at the opening ceremony of the Commonwealth Games.

17).CWG balloon show at opening ceremony to cost around Rs ---------cr?
Answer:-50cr.

18).How many countries participate in CWG 2010 Delhi?
Answer:-71 countries participate CWG 2010 Delhi.

19).How many Indian players participate in CWG 2010?
Answer:-614 players.

20).How many sports events was there in CWG 2010?
Answer:-17 sports events.


21).Which country won the first gold in the Commonwealth games 2010?
Answer:-Nigeria.

22).Name of the Nigerian player who won the first gold in the Commonwealth games 2010?
Answer:-Teenage Nigerian weightlifter won the gold medal in weight lifting in 48 KG (Women).

23).Commonwealth first gold medal from Indian side won by?
Answer:-abhinav bindra and gagan narang

24).Indian got the first gold medal of commonwealth games 2010 on?
Answer:-5 oct

25).Indian Player who won the 4 Gold medal in Commonwealth games 2010?
Answer:-Gagan Narang, Indian Male Shooter Gagan Narang won 4 Gold medals in the CWG 2010

26).Name of Indian Player who won the 4 Gold medal in Commonwealth games 2010?
Answer:-Shooter Gagan Narang won 4 Gold medals
Shooter Omkar Singh won 3 Gold medals
Shooter Vijay Kumar won 3 Gold medals
Shooter Harpreet Singh won 2 Gold medals


27).What was the India position in the medal tally first day of CWG Delhi 2010?
Answer:-India finished seventh in the medal tally first day with two silvers and two bronzes in CWG Delhi 2010.

28).From which Indian state Shooter Abhinav Bindra belong?
Answer:-Punjab.

29).India is the -----------Ashian country to held Commonwealth games.
Answer:-Second,It was the first time that the Commonwealth Games were held in India and the second time it was held in Asia after Kuala Lumpur, Malaysia in 1998.

30).Top three country in Commonwealth games 2010 medal tally?
Answer:-First position got Australia(Gold-74), second India(Gold-38) third England(Gold-37).

Must Read


CWG 2010 Related Questions Answer - I
CWG 2010 Related Questions Answer - II
CWG 2010 Related Questions Answer - III (shooting)
CWG 2010 Related Questions Answer - IV

CWG 2010 INDIAN GOLD MEDAL WINNERS LIST
CWG 2010 INDIAN SILVER MEDAL WINNERS LIST
CWG 2010 INDIAN BRONZE MEDAL WINNERS LIST

0 comments:

Post a Comment

IBPS books (FREE shipping Cash on Delivery)

Kontera Ads