COMPUTER AWARENESS FOR BANK PO & BANK EXAMS | PART-I

COMPUTER AWARENESS FOR BANK PO AND BANK EXAMS

Q1) The word length of computer is measured in?
a) Bits
b) Bytes
c) Nibble
d) Meters

Q2) A dumb terminal has?
a) An embedded microprocessor
b) Extensive memory
c) Independent processing
d) Keyboard & screen

Q3) Which key is used to rename a selected file or icon?
a) F1
b) F2
c) F3
d) F4

Q4) Which of the following is not a web browser?
a) Safari
b) Opera
c) Chrome
d) Unix

Q5) What type of softeare is used for creating letters papers and other documents?
a) Database
b) Word-processor
c) Spread Sheet
d) Antivirus

Q6) Which process checksto ensure the components of the computer are operating and connected properly?
a) Booting
b) Processing
c) Saving
d) Editing

Q7) A set of information that defines the status of resources allocated to a process is?
a) Process Control
b) Process Description
c) ALU
d) Register Unit

Q8) The operating system is the most common type of …………. software?
a) Communication
b) Application
c) Systems
d) Word-Processing

Q9) PC can be connected together to form a …….?
a) Server
b) Super Computer
c) Network
d) All of the above

Q10) In Database field is a ……….?
a) Label
b) Table of Information
c) Group of Related Records
d) Category of information


Q11) Properly arranged data is called?
a) Field
b) Words
c) Information
d) File

Q12) Which key is used to refresh contents of file?
a) F1
b) F3
c) F5
d) F7

Q13) Which of the following is an example of connectivity?
a) Floppy Disk
b) Monitor
c) Internet
d) Keyboard

Q14) A memory that is capable of determining whether a given datum is contained in one of its address is?
a) ROM
b) PROM
c) CAM
d) RAM




Answers:-
1).b, 2).d, 3).b, 4).d, 5).b, 6).a, 7).c, 8).c, 9).c, 10).c, 11).c, 12).c, 13).c, 14).c

0 comments:

Post a Comment

IBPS books (FREE shipping Cash on Delivery)

Kontera Ads