Flowers Quiz Questions and Answers



1. Which cut flower is the most popular for purchase?
a. Rose
b. Sunflower
c. Lily
d. Tulip

2. Which flower has the smallest seeds?
a. Tulip
b. Daffodil
c. Orchid
d. Sweet Pea

3. Which flower symbolically means "beauty"?
a. Calla Lily
b. Honeysuckle
c. Gardenia
d. Rose

4. What color rose would you send to someone to say, "I am innocent and pure"?
a. Pink
b. White
c. Red
d. Yellow

5. The disc of this flower is made up of hundreds of tiny flowers.
a. Anemone
b. Gardenia
c. Daisy
d. Petunia

6. What part of the flower is the corolla?
a. Stem
b. Stamen
c. Petals
d. Pistil

7. The process of sexual reproduction in flowers is called anthesis.
a. True
b. False

8. In the United Kingdom, Canada, and Australia, what flower is worn to commemorate soldiers who have died in war?
a. Red rose
b. Iris
c. Red poppy
d. Lily

9. Where are more than 60 percent of the United States' cut flowers grown?
a. Florida
b. Texas
c. Georgia
d. California

10. If a bride chooses pink roses for her wedding bouquet, what message is she conveying?
a. Innocence and purity
b. Grace and joy
c. Modesty
d. Unity

11. Let's say you send a bouquet of Bells of Ireland to a friend. What message are you sending?
a. Be my support
b. Think of me
c. Reconciliation
d. Good luck

12. What flower bulb can be used in place of onions in cooking?
a. Freesia
b. Tulip
c. Dahlia
d. Gladiolus

13. Who said, "Where flowers bloom so does hope"?
a. Ralph Waldo Emerson
b. Shakespeare
c. Lady Bird Johnson
d. Mother Theresa

14. Carnation flowers are the national symbol of what country?
a. Bulgaria
b. Slovenia
c. Belarus
d. Croatia

15. What is the state flower of New York?
a. Poppy
b. Orange Blossom
c. Camellia
d. Rose

16. The national flower in Mauritius
a. water lily
b. rose
c. trochetia
d. nambia

17. BIGGEST FLOWER OF THE WORLD
a. LILY
b. ROSE
c. RAFFLASIA
d. PETUNIA

Answers

1. Which cut flower is the most popular for purchase?

Correct Answer: Rose

2. Which flower has the smallest seeds?

Correct Answer: Orchid

3. Which flower symbolically means "beauty"?

Correct Answer: Calla Lily

4. What color rose would you send to someone to say, "I am innocent and pure"?

Correct Answer: White

5. The disc of this flower is made up of hundreds of tiny flowers.

Correct Answer: Daisy

6. What part of the flower is the corolla?

Correct Answer: Petals

7. The process of sexual reproduction in flowers is called anthesis.

Correct Answer: False


8. In the United Kingdom, Canada, and Australia, what flower is worn to commemorate soldiers who have died in war?

Correct Answer: Red poppy

9. Where are more than 60 percent of the United States' cut flowers grown?

Correct Answer: California


10. If a bride chooses pink roses for her wedding bouquet, what message is she conveying?

Correct Answer: Grace and joy

11. Let's say you send a bouquet of Bells of Ireland to a friend. What message are you sending?

Correct Answer: Good luck


12. What flower bulb can be used in place of onions in cooking?

Correct Answer: Tulip

13. Who said, "Where flowers bloom so does hope"?

Correct Answer: Lady Bird Johnson

14. Carnation flowers are the national symbol of what country?

Correct Answer: Slovenia

15. What is the state flower of New York?

Correct Answer: Rose


16. The national flower in Mauritius

Correct Answer: trochetia

17. BIGGEST FLOWER OF THE WORLD

Correct Answer: RAFFLASIA

0 comments:

Post a Comment

IBPS books (FREE shipping Cash on Delivery)

Kontera Ads