George Washington | President USA Quiz



Hi friends this quiz is about George Washington who was the first President of the United States of America, serving from 1789 to 1797, and the dominant military and political leader of the United States from 1775 to 1799

Q1. Over which Country George Washington led the American victory in the American Revolutionary War as commander-in-chief of the Continental Army from 1775 to 1783?
ANS: Great Britain

Q2. By which name George Washington is universally regarded as?
ANS. Father of his country

Q3. Who was that person, promoted his career as surveyor and shoulder?
ANS. William Fairfax

Q4. In which year he elected as first president of United States.
ANS. In 1789

Q5. Why did he supported Alexander Hamilton's programs?
ANS. He supported Alexander Hamilton's programs to pay off all state and national debt, to implement an effective tax system and to create a national bank.

Q6. What was the name of the first wife of George Washington?
ANS. Augustine Washington

Q7.Where was George Washington born?
ANS. George Washington was born on their Pope's Creek Estate near present-day Colonial in Westmoreland County, Virginia.

Q8. In which year he rewarded with a commission as "Colonel of the Virginia Regiment and Commander in Chief of all forces now raised in the defense of His Majesty's Colony"
ANS. Washington rewarded in 1755 with a commission as "Colonel of the Virginia Regiment and Commander in Chief of all forces now raised in the defense of His Majesty's Colony" and gave him the task of defending Virginia's frontier

Q9. Who was the grandfather of George Washington?.
ANS. John Washington

Q10. Where is the “George Washington Birthplace National Monument”?
ANS. The George Washington Birthplace National Monument is in Westmoreland County, Virginia, United States. Originally settled by John Washington

1 comments:

abby said...

Cracking IAS exam or Civil Service is not an easy task and the most difficult section where almost all people stuck is current Affairs.
To do so you must visit
www.wiziq.com/course/3822-current-affairs-2012-for-ias-upsc-and-other-exams
They provide Video tutorials and it is scientifically proved that a man retains more when he watches something rather than reading
They also have different tutorials for you that which subject to choose according to your interest and special tutorials for Mains and Prelims
Thank you
all the best

Post a Comment

IBPS books (FREE shipping Cash on Delivery)

Kontera Ads