7 FEB 2012:GENERAL AWARENESS QUESTIONS 2012 :-143


Hey friends, welcome in currentaffairswor.com, here are general awarness questions answers for you.
it go therough following questions and save it in your hard disk ( :) in mind).


1.58th National Film Festival held in which city?
Ans. Bombay.

2. Who win 2009 Jawaharlal Nehru Award?
Ans. Angela Markel.

3. Who is the chairman of Common-wealth?
Ans. Kamlesh Sharma.

4. In which year food inflation observed at its lower rate?
Ans.  Dec. 2011.

5. Who is the banker of the year in India?
Ans. Rana koopor.

6. Who issue the World Economic Outlook?
Ans. IMF (International  Monetary Fund).

7. Who issue or publish Indian Economic Outlook?
Ans. Economic Advisory Council of Prime-Minister.

8. What is the name of the committee which is organized by Lok–Sabha for  the Investigation on Central Govt. Investment?
Ans.  PAC (Public Account Committee) .

9. Who is the President of BSNL?
Ans. Rakesh Kumar.

10. Who is appointed as the president of NASSCOM (National Association of Software and Services Company) in 2011-2012?
Ans. Rajender  S. Pawar.

0 comments:

Post a Comment

IBPS books (FREE shipping Cash on Delivery)

Kontera Ads