Skip to main content

CURRENT AFFAIRS QUIZ DECEMBER 2011 : Quiz-122


CURRENT AFFAIRS QUIZ DECEMBER 2011

Q1:   which Pakistan actress is lost in India?
ans :-   Leila khan

Q2: which old age Bellwood actor celebrated his birthday in December 2011?
ans:  Dilip Kumar

Q3:  which company produces Aakash tablet?
ans :-    the company named data wind produces Akash tablet.

Q4: what is name of Aakash tablet new version?
ans: new version of Aakash tablet is known as ub slate

Q5: how many Indian  high court is booked in Mumbai for recording evidences?
ans:  15 high courts

Q6: who will substitute Ishant in Indian cricket team in Australia?
ans :-  Ashok dinda

Q7:  how many people died in Newyork helicopter accident ?
ans :-  3 people died due to helicopter crashed…

Q8: who is new  Spain prime minister?
ans :-  Mariano rajoy

Q9 : which missile was decided to be experimented today but it dates postponed?
ans :-     Agni 2

Q10  in which city of Gujrat 250 tractor filled with potatoes had thrown their potatoes on the way against very low rate of potatoes by farmers?
ans :-       Disa (Gujrat)

Note:- questions answers sent by sunny...

Comments

  1. thank u sir current afair post karne ke liye but sir hindi version ho to pls sir hindi me send kijiye pls n thanks again sir pls sir kbc 6 ke ragistration liye kya proccess hai pls bataye sir mere id per uski detail send kar de pls sir ...

    ReplyDelete
  2. @Poonam
    Thanks for your comment.
    ab tak to yhi expect kr rhe hia ki kbc 6 ka registration process bhi KBC 5 ki trah hi hoga,
    you can read it here
    http://current-affairs-quiz-questionsanswers.blogspot.com/2011/11/kbc-6-registration-2012-free-gk-book.html
    if there will be any update I will update it,
    and for Hindi , I will soon post q-a in hindi So keep visiting
    Thanks for visiting my blog..........

    ReplyDelete
  3. nice idea, thanks for sharing

    our websites are
    徵信社 and 蓮霧

    very welcome to see us

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Diwali Quiz Questions with Answers | Diwali quizz | Diwali quiz for Kids/Children

Answers:-1). Hindu 2). Ravana 3). It begins in late Ashwin (between September & October) and ends in early Kartika (October–November). 4). Diwali is celebrated for 5 days according to the lunar Hindu Calendar. 5). The first day is Dhan Teras. The last day is Yama Dvitiya. 6). 14 years of Vanvas (banishment). 7). Narak Chaturdashi 8). Narak Chaturdashi, is celebrated one day before Diwali. 9). Govardhan 10). Lord Krishna , Govardhan Puja is celebrated the day after Diwali which is the day Krishna defeated Indra, 11). Lakshmi Puja marks the most important day of Diwali celebrations in North India. Hindu homes worship Lakshmi, the goddess of wealth, and Ganesh, the God of auspicious beginnings, and then light lamps in the streets and homes to welcome prosperity and well-being. 12). Gujia 13). Delhi


HI Friends HAPPY DIWALI IN ADVANCE Here is DIWALI QUIZ READY FOR YOU. So take enjoy of this DIWALI QUIZ QUESTIONS AND ANSWERS 2011 .It is very Important for SCHOOL CHILDREN/KIDS 2011 These …

INDIAN INDEPENDENCE DAY QUIZ | INDIA FREEDOM QUIZ | INDIAN FREEDOM FIGHTERS QUIZ For KIDS | INDIAN FREEDOM History Questions with answers

Questions related to 15th august|Indian independence day quiz |India's Freedom related questions with answers| Questions and answers about Indian Independence| Indian freedom fighters quiz| Freedom quiz for Kids|Quiz on India's independence | Freedom Movement of India | Indian independence history quiz.


All of Indian Know the Importance of 15 august 1947 and 26 January 1950's movement.I have make this quiz for aware (remember) the movement of Indian Freedom Struggle. In this quiz there are many questions with answers which give the idea about Indian freedom fighters struggle with British.These questions quiz is also useful for competitive exams preparation also. So here you can read India Independence related question and prepare for your exams. And also school children/Kids can take benefit of this independence/Freedom quiz.School Kids/children can make independence day speech quote based on these Freedom struggle questions and also make poem about religious freedom. Thes…

All 13 Questions Asked to Sushil Kumar KBC-5 || 5 Crore Winner

Must Read Real-life SlumDog Millionaire Sushil Kumar

Answers:-
1) Topi Pehnana (Correct) wins Rs 5,000
2) Navratri (Correct) wins Rs 10,000
3) Processor (Correct using Audience Poll) wins Rs 20,000
4) Paintings (Correct) wins Rs 40,000.
5) Lalu Prasad Yadav (Correct wins) wins Rs 80,000
6) Libya (Correct) wins Rs 1,60,000
7) Bhartendu Harishchandra (Correct) wins Rs 3,20,000
8) 80 years (Correct) wins Rs 6,40,000
9) Rahul Dravid (Correct) wins Rs 12,50,000
10) National Investigation Agency (Correct) wins Rs 25,00,000
11) Shakuntla (Correct) wins 50,00,000
12) Charkha(Correct) wins Rs 1 Crore
13) Denmark (Correct) wins Rs 5 Crore


Q 1: Which of these phrases means “Bewakoof Banana”?
A) Joote Phekna B) Topi Pahnana
C) Note Lahrana D) Upvaas Karna

Q 2: “Kanjak Puja“ or “Kanya Puja” is a ritual associated with which Hindu festival?
A) Gangaur …