IPL Quiz - Questions with Answers



Quiz-1

1. Who will play in first encounter of IPL season 2?
a. Kolkata Knight Riders vs Deccan Chargers
b. Rajasthan Royals vs Delhi Daredevils
c. Mumbai Indians vs Kings XI Punjab
d. Chennai Super Kings vsMumbai indians

2. who made first half century of ipl2009?
a. sanath jaysuriya
b. sachin tendulkar
c. abhisek nayar
d. shikar dhawan

3. who had given the purple cap in i p l season 2008
a. Glen mgrath
b. shoail tanvir
c. Irphan phathan
d. shoaib akhtar

4. who bowled the last ball in ipl season1
a. manpreet gony
b. lakshmipati balaji
c. joginder sharma
d. sohail tanvir

5. whose the captaim of ipl?
a. ganguly
b. dhoin
c. sachin
d. yuv

6. first indian to hit century in ipl
a. raina
b. pandey
c. yuvi
d. none

7. who among the following is the owner of rajathan royals?
a. vijay mallya
b. shahrukh khan
c. preity zinta
d. shilpa shetty

8. wchich singer first come in IPL -2 ending serimony
a. eddy
b. akon
c. michel jecson
d. a.r rahman

9. Who scored the most runs in IPL 2
a. Adam Gilchrist
b. Sachin Tendulkar
c. Mathew Hadyen
d. Suresh Raina

10. Who was the captain of Delhi daredevils when Sehwag was injured???
a. David Warner
b. T M Dilshan
c. Daniel Vettori
d. Gautam Gambhir

11. WHO IS THE FIRST BOWLER OF IPL-1 WERE TAKEN 4 WICKET IN A MATCH
a. SOHAIL TANVEER
b. SHOAIB AKHTAR
c. SHNE WATSON
d. LASITH MALINGA

12. WHO MADE THE FAST FIFTY IN IPL
a. YOUSUF PATHAN
b. ADAM GILCHRIST
c. MATHEW HAYDEN
d. BRENDON MCCULAM

13. what was the name of kerala team in ipl ?
a. kerala kings
b. kerala cobras
c. kerala winner
d. kerala tiger

14. who made his fastest hundred in ipl 3?
a. ypathan
b. gilly
c. satchin
d. gyle

15. What is the highest score of sachin in IPL?
a. 76
b. 129
c. 89
d. 65

16. Who got orange cap in IPL2?
a. SACHIN
b. HAYDEN
c. GILICHRIST
d. DHONI

17. who has got the present orange cap in ipl 3.
a. jacques kallis[RCB]
b. naman ojha[RR]
c. murali vijay[CSK]
d. sachin tendulkar[MI]

18. what is the best of adam gillchrist?
a. 100
b. 125
c. 107
d. 117

19. who won ipl 2010
a. chennai super kings
b. rajasthan royals
c. deccan charges
d. mumbai indians

20. who got orange cap in ipl 1
a. gilchrist
b. hayden
c. sachin
d. Marsh

Quiz-2

1. Who Slaped Sreesanth?
a. Sachin Tenddulkar
b. Yuvraj Singh
c. Harbhajan Singh
d. Zaheer Khan

2. who took maximum wickets in ipl season 1
a. mutthaiya murlidharan
b. jaheer khan
c. sohail tanveer
d. shaun pollak

3. what is the home ground of chennai super kings?
a. Cape Town
b. MA Chidambaram Stadium
c. Chinnaswamy Stadium
d. Rajiv Gandhi International Cricket Stadium

4. Which Team is going to be least winner in 2009
a. Royal challlengers
b. Kolkatta knight riders
c. Rajasthan Royals
d. Delhi Dare Devils

5. Who is the hottest cricketer in the IPL?
a. Yuvraj Singh
b. M.S Dhoni
c. Brendon McCallum
d. Harbhajan Singh

6. which pair is the best opening pair for deccan chargers?
a. Gibbsy - Gilly
b. Gilly - VVS
c. Gibbsy - S Afridi
d. S Afridi - Gilly

7. who is the only english player,playing in the ipl, whose native place is south africa.?
a. andrew flintoff
b. dmitri mascarenus
c. kevin peterson
d. paul collingwood

8. Who hit the maximum number of fours in 2008 IPL.
a. Sanath Jaysuriya
b. Gautam Gambhir
c. Shaun Marsh
d. Yusuf Pathan

9. in 2009 transfer window mumbai,banglore,delhi cganged their players.total number by each team respectivly?
a. 1,2,1
b. 2,1,1
c. 1,1,2
d. 2,1,2

10. puma is sponsoring which ipl team?????
a. delhi daredevils
b. rajasthan royals
c. deccan chagers
d. mumbai indians

11. Ho is the IPL winner
a. Daccan Chargers
b. DelhiDare Devils
c. Rajistan Royal
d. Chinai Super King

12. By how many runs did Mumbai indians won against KKR(the first match against them)???
a. 27
b. 81
c. 92
d. 10

13. who was the man of the series in ipl 1
a. shaun marsh
b. shane watson
c. sohail tanveer
d. yusuf pathan


Quiz-1 Answers

1. Who will play in first encounter of IPL season 2?

Correct Answer: Rajasthan Royals vs Delhi Daredevils

2. who made first half century of ipl2009?

Correct Answer: sachin tendulkar

3. who had given the purple cap in i p l season 2008

Correct Answer: shoaib akhtar

4. who bowled the last ball in ipl season1

Correct Answer: lakshmipati balaji

5. whose the captaim of ipl?

Correct Answer: ganguly

6. first indian to hit century in ipl

Correct Answer: pandey

7. who among the following is the owner of rajathan royals?

Correct Answer: shilpa shetty

8. wchich singer first come in IPL -2 ending serimony

Correct Answer: akon

9. Who scored the most runs in IPL 2

Correct Answer: Mathew Hadyen

10. Who was the captain of Delhi daredevils when Sehwag was injured???

Correct Answer: Gautam Gambhir

11. WHO IS THE FIRST BOWLER OF IPL-1 WERE TAKEN 4 WICKET IN A MATCH

Correct Answer: SHOAIB AKHTAR

12. WHO MADE THE FAST FIFTY IN IPL

Correct Answer: ADAM GILCHRIST

13. what was the name of kerala team in ipl ?

Correct Answer: kerala cobras

14. who made his fastest hundred in ipl 3?

Correct Answer: ypathan

15. What is the highest score of sachin in IPL?

Correct Answer: 89

16. Who got orange cap in IPL2?

Correct Answer: HAYDEN

17. who has got the present orange cap in ipl 3.

Correct Answer: sachin tendulkar[MI]

18. what is the best of adam gillchrist?

Correct Answer: 107

19. who won ipl 2010

Correct Answer: chennai super kings

20. who got orange cap in ipl 1

Correct Answer: Marsh


Quiz-2 Answers

1. Who Slaped Sreesanth?

Correct Answer: Harbhajan Singh

2. who took maximum wickets in ipl season 1

Correct Answer: sohail tanveer

3. what is the home ground of chennai super kings?

Correct Answer: MA Chidambaram Stadium

4. Which Team is going to be least winner in 2009

Correct Answer: Kolkatta knight riders

5. Who is the hottest cricketer in the IPL?

Correct Answer: Yuvraj Singh

6. which pair is the best opening pair for deccan chargers?

Correct Answer: S Afridi - Gilly

7. who is the only english player,playing in the ipl, whose native place is south africa.?

Correct Answer: kevin peterson

8. Who hit the maximum number of fours in 2008 IPL.

Correct Answer: Shaun Marsh

9. in 2009 transfer window mumbai,banglore,delhi cganged their players.total number by each team respectivly?

Correct Answer: 2,1,1

10. puma is sponsoring which ipl team?????

Correct Answer: deccan chagers

11. Ho is the IPL winner

Correct Answer: Daccan Chargers

12. By how many runs did Mumbai indians won against KKR(the first match against them)???

Correct Answer: 92

13. who was the man of the series in ipl 1

Correct Answer: shane watson

1 comments:

Post a Comment

IBPS books (FREE shipping Cash on Delivery)

Kontera Ads