Current Affairs June - 2010 / 时事6月 - 2010年 / کرنٹ افیئر / Asuntos junio actual - 2010 / الشؤون الراهنة يونيو / Текущий июня дел / Courant Juin affaire

Current affairs 2010 for bank exams | Latest quizzes| www.currentgk.com | objective questions| thecurrentaffairs.com | www.currentaffairs.com |www.gktoday.in | SBI | gk questions | current affairs for kids | General knowledge| Competitive exams | Bank po Latest current affairs | www.quizmoz.com |currentaffairsbankpo.blogspot.com|indiancurrentaffairs.blogspot.com|India Current affairs blog|

Q1. Name of the city in which World's Tallest Residential Building will be constructed?
Ans. MUMBAI: Realty major, Lodha Developers, plans to build the world's tallest tower at a cost of Rs 2,000-crore in central Mumbai to be ready by 2014.

Q2. Which iPhone is launched (June 7, 2010) by Apple company?

Ans:- iPhone 4: Apple (June 7, 2010) presented the new iPhone 4 featuring FaceTime, which makes the dream of video calling a reality, and Apple’s stunning new Retina display, the highest resolution display ever built into a phone, resulting in super crisp text, image, and video.

Q3. In which country Fifa World Cup 2010 will be held?
Ans: South africa: FIFA World Cup 2010. The day is June 11, 2010. 32 teams from 32 different countries all over the globe will meet again in South Africa to fight for World Cup glory. Held every 4 years and taking a month to complete, each team will give their best and their all to take home the much-coveted trophy. Yes, the most-watched sporting event in the world will again take stage and unite people from all walks of life.

Q4.Name of the Jharkhand (India) chief minister who give resign?
Ans:Shibu Soren.

Q5.New Railway board chairman?

Ans:Vivek Sahai takes over as Railway Board Chairman

Q6.Name to the Germany's president who give resign?

Ans:Horst Köhler, Germany's center-right president, resigned after pointing out that Germany will deploy troops to protect its economic interests.

Q7.What is the name of World’s Second Fastest Computer, Recently developed by china?
Ans:Nebulae supercomputer ,Recently, China has introduced The Nebulae supercomputer which has been ranked second-fastest in a worldwide survey, which has theoretical peak performance of 2.98 petaflops. Of the top 500 computers of the world, China now runs 24th of them.

Q8.Name to the Japanese president who give resign?


Ans:Japanese Prime Minister Yukio Hatoyama and his powerful ruling party No. 2 quit on Wednesday to try to boost the party's fortunes in an election next month, less than a year after sweeping to power with promises of change.

Q9.Who is new president of Japan?


Ans:Naoto Kan has been Prime Minister since 8 June 2010.

Q10.Who has been nominated to lead National Science Foundation?

Ans:Subra Suresh, President Barack Obama announced on June 3 that he plans to nominate MIT School of Engineering dean, Subra Suresh ScD ’81, to act as the next director of the National Science Foundation.

Q11.American President Barack Obama announced to visite in India, In which month?

Ans:November 2010.


Q12.Who won French Open Women’s Doubles (2010) ?

Ans:Venus and Serena Williams won the 2010 French Open title for women’s doubles tennis, making their move to #1 ranked in the world for women’s doubles.

More question-answers will be added soon....

1 comments:

rajpreet said...

that was so knowlegeable.....please add more questions.

Post a Comment

IBPS books (FREE shipping Cash on Delivery)

Kontera Ads