Current affairs january 2010 | Current affairs Questions and answers 2009-2010 | Bank po | Snap |

Current affairs 2009 for bank exams | quiz | objective questions | SBI | gk questions | current affairs for kids | canada | China | Children | USA | Quizze | General knowledge | pfd | Pakistan | Competitive exams | Bank po | Snap |


1. Now which is the tallest Building in the world?

http://images.businessweek.com/ss/06/03/dubai/image/1burj-dubai.jpg
http://blog.miragestudio7.com/wp-content/uploads2/2007/07/worlds_tallest_building_burj_dubai_klcc_tower_skyscrapper.gif

Answer:- Burj tower (828 m) Dubai.



2. Name the Indian who was awarded “honoris causa” by the University of Talca, in Chile.
Answer:-MS Swaminathan


3. Hollywood blockbuster “Avatar” becomes the fastest movie ever to rake in $1 billion, faster than any other movie in the history. Who is the director of this blockbuster movie?
http://scifiwire.com/assets_c/2009/11/JamesCameronAvatar60Minutes-thumb-468x352-28969.jpg
Answer:- James Cameron

4. Who has been declared as the worst-behaved player to play for the Australia in the last 20 years by The Sunday Telegraph?

Answer:-Ricky Ponting


5. Isaac Schwartz, famous Russian personality who has expired at the age of 86 was associated with?

Answer:-Music


6. Who has been awarded “IBN Indian of the Year Award” in New Delhi recently?

Answer:-Saina Nehwal


7. Which country has resumed wolf hunting after a gap of 45 years?

Answer:-Sweden

8. Who has been appointed as the new CEO of the I-League?
Answer:- Mr.Sunando Dhar
All India Football Federation officially declared that Mr.Sunando Dhar has been appointed as the new CEO of the I-League and he will join from the month of January.

9. Who has been appointed as "Director-Media to the Prime Minister of India" recently ?
Answer:- Binoy Job

1 comments:

Latest News said...

very informative website and i have bookmarked it, i came across a blog of this theme that provides complete information named:http://www.current-events-india.blogspot.com

Post a Comment

IBPS books (FREE shipping Cash on Delivery)

Kontera Ads