LAST 6 MONTHS CURRENT AFFAIRS(2011 - JAN 2012 RELATED QUIZ :- 139


CURRENT AFFAIRS BASED ON LAST 6 MONTHS (AUG 2011- JAN 2012)




1.Central govt. announce  a committee for Development of Railway. Who is the  president of that committee?
Ans . Sam Pitroda.This committee provide suggestions to the railway department.

2 .What is the name of the Hospital that caught in fire few days ago in Calcutta?
Ans. AMRI.

3. In November-2011 Advani  start a Rath-Yatra which is known as?
Ans. Jan Chetna Yatra.

4.From which state Advani  start his Jan Chetna rath Yatra ?
Ans. Bihar

5. Apna-Khet ; Apna-Rojgar  policy related to which state?
Ans. Rajasthan.

6. In Banking Sector CRR stands for?
Ans. Cash Reserve Ratio.

 7.What is the literacy rate in India according to 2011 census?
Ans.  74.04%.

8.What is the new age limit of pension to old people of BPL category according to Indra Gandhi  National Pension Plan?
Ans . 60 years.

9. Merlin  International  Award related to which Category?
Ans. Magician.

10. Who win Merlin International  Award 2010?
Ans. Gopinath .( India )

1 comments:

shambhu said...

NAMSKAR SIR,
MERA NAAM HAI SHAMBHU DAS.MAI WEST BENGAL KA HOON.
BAHAT HI DARIDRA PARIBAR SE HOON.
MERI MAA VIKSHA KARKE MUJHE PALA POSHA HAI,
MAI EKBAR KBC6 PAR ANAA CHAHATA HOON.
PHONE 9871427617,9891188319
E-MAIL ID _ SHAMBHUDAS2010@GMAIL.COM.

THANK YOU

Post a Comment

IBPS books (FREE shipping Cash on Delivery)

Kontera Ads