GENERAL AWARENESS FOR BANK EXAMS 2012


FRESH GENERAL AWARENESS QUESTIONS FOR BANK EXAMS : 148

1. who is the Chairman of Indian Air Lines?
Ans. Rohit Nandan.

2. Air India wants to join an International organization of Airline named that Organization?
Ans. Star Airline

3. Assumed growth rate by World Bank in fiscal year 2011?
Ans. 3.1%

4. In which year India produce a record crop  production in agricultural department?
Ans. In 2010-2011.

5. What is the Indian crop yield in 2010-2011?
Ans. 241.2 million ton.

6. Who is the chairman of NABARD Bank?
Ans. Parkash Bakshi.

7. Who is the President of S.B.I?
Ans. Partit chowdhary.

8. Who is the President of I.B.A?
Ans. M.D.Maliya.

9. I.B.A stands for what?
Ans. India Banking Association.

10. Foundation of RRB took place in which year?
 Ans. In  1975.

0 comments:

Post a Comment

IBPS books (FREE shipping Cash on Delivery)

Kontera Ads