Current Affairs October 2011 Quiz set-2 || October Trivia 2011

Answers are:
1.b 2.d 3.c 4.c 5.d 6.a 7.a 8.b 9.c 10.a

1.What is name of Indian F1 team
A.Kingfisher Force India
B.Sahara Force India
C.Force India
D.SaharaFisher Force India

2.Formula One motor racing circuit(s) designed by Hermann Tilke.
A.Buddh International Circuit, Greater Noida, India
B.Korean International Circuit, South Korea
C.Marina Bay Street Circuit, Singapore
D.All of the above

3.Who was the first Chief Justice of India ?
A. B.K. Mukherjee
B. Mehat Chand Mahajan
C. Harilal J. Kania
D. M. Patanjali

4.Who was the CJI(Chief Justices of India) before been elected for President of India
A.Neelam Sanjiva Reddy
B.Sarvepalli Radhakrishnan
C.Muhammad Hidayatullah
D.Varahagiri Venkata Giri

5.Who was the mother of Amitabh Bachchan
A.Ajita Bachchan
B.Amba Bachchan
C.Kamla Bachchan
D.Teji Bachchan

6.What is teh original name of Akshay Kumar
A.Rajiv Hari Om Bhatia
B.Akki
C.Sanjeev Hari Om Bhatia
D.Himanshu Hari Om Bhatia

7.Who is the first Indian to win PGA title of golf
A.Arjun Atwal
B.Jeev Milkha Singh
C.Both Joint winners
D.None of the Above

8.How many years Olympic take to reach again Athens
A.Still not reached Athens
B.108
C.104
D.100

9.Brother of Rabindra Nath Tagore,who was the first Indian appointed toIndian Civil Service.
A.Sundernath Tagore
B.Dwijendranath Tagore
C.Satyendranath Tagore
D.None of these

10.Which president of India was also the first chief minister of Andhra Pradesh
A.Neelam Sanjiva Reddy
B.Ramaswamy Venkataraman
C.Varahagiri Venkata Giri
D.Sarvepalli Radhakrishnan




Questions are sent by Sonu, he got the Current affairs book 2011

0 comments:

Post a Comment

IBPS books (FREE shipping Cash on Delivery)

Kontera Ads