CURRENT AFFAIRS AUGUST 2011 since MAY-AUGUST BY G.SIVARAMAN

CURRENT AFFAIRS AUGUST 2011 since MAY BY G.SIVARAMAN (Approved Member will get eBook)

1.Which is introduced by centre on july, an ambitious project will facilitate robust information sharing among law enforcement agencies such as CBI,RAW,IB,etc.
Ans: NATGRID (NOTIONAL GRID)

2.Currently we heard about S&P downgraded AA+ for America from AAA. Which grade is india have?

Ans: BBB(stable)

3.RBI newly introduced MSF, full form of the MSF is
Ans: Marginal Standing Facility (now 9%,it always one percent more than Repo
rate(now 8%))

4.Foodgrains production in india for the 2010-11 is highest than ever, what is

Ans: 241.56 million tonnes(wheat=85.9 million tonnes, pulses 18.09 million)

5.According to planning commission Deputy Chairman Rangarajan report released in july expected GDP for this year end is
Ans : 8.2%

6.Central Govt. Increased interest rate for post office deposit, what is current interest rate for deposits

Ans :4%

7. ASEAN summit held on may 2011 in
Ans : Jakarta ( on oct 2011 in bali)

8.Tailand’s newly elected first woman PM is

Ans : yingluck shinawatra

9.Indian president visited Mangolia and.................countries and signed Nuclear aggrement with..........country
Ans : south korea

10. SCO summit 2011 held in
Ans: Astana (kazakhastan) sco- shanghai cooperation organization

0 comments:

Post a Comment

IBPS books (FREE shipping Cash on Delivery)

Kontera Ads