FOREX MARKET Quiz Questions -3 ( 2011 ALL Exams)

This FOREX 2011 QUIZ is very important for Bank and other exams, and it is also important form GK point of view. In this All questions is based on Money (Forex trading). So the questions is related to investment of diff-diff type of CURRENCY in the world market.
If you have some money then you can learn something though this quiz and after detail study of Forex Trading, you can also invest your money in Forex Market and Grow your Money by Money.
So prepare for your exams and side by side learn new things.
Best of luck...

1).The foreign exchange market is also known as-----------?
Answer:- Forex Market.

2).The primary purpose of the foreign exchange is to assist international trade and ------------?
Answer:- investment

3).The foreign exchange market is the ------------(hint largest or midium) and most liquid financial market in the world.
Answer:- largest

4).According to the 2010 Triennial Central Bank Survey, the average daily turnover was --------- trillion in April 2010 (vs $1.7 trillion in 1998).
Answer:- US$3.98

5).National central banks play an important role in the foreign exchange markets. They try to control the money supply, inflation, and/or ------------------ and often have official or unofficial target rates for their currencies.
Answer:- interest rates

6).FOREX hedge is a ---------------- used by companies to eliminate or hedge foreign exchange risk resulting from transactions in foreign currencies?
Answer:- method

7).Foreign currency mortgage is a mortgage which is repayable in a currency other than the currency of the country in which the --------- is a resident?
Answer:- borrower

8).Fixed exchange rate is a type of exchange rate regime wherein a currency's value is matched to the value of -------- single currency?
Answer:- another

9).Fixed exchange rate is also know as ---------- rate?
Answer:- pegged exchange

FOREX QUIZ 2010 -1
FOREX QUIZ 2010 -2
FOREX QUIZ 2011 -3

If you like this quiz then please share this quiz. and put comments.

1 comments:

share tips said...

I read your post . it was amazing.Your thought process is wonderful.The way you tell about things is awesome. They are inspiring and helpful.Thanks for sharing your information and views.

share tips

Post a Comment

IBPS books (FREE shipping Cash on Delivery)

Kontera Ads